• Het Bartholdy-trio speelt vrijdag in het Oude Kerkje.
• Het Bartholdy-trio speelt vrijdag in het Oude Kerkje.

Bartholdy-trio in Oude Kerkje

sleeuwijk • Violiste Irene Bossier, cellist Cor Coppoolse en pianist Rowald van der Westen geven op vrijdag 30 november een concert in het Oude Kerkje, Kerkeinde 31 in Sleeuwijk.

Het trio speelt deze avond vanaf 20:15 uur werk van Antonín Dvorák en Franz Schubert, de entree bedraagt 15 euro. De musici hebben alle drie gestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Ze werkten voor het eerst samen in het voorjaar van 2014. Zij bereidden zich toen voor op het Brahms Festival dat werd georganiseerd op het Conservatorium. Daarna besloten zij in de formatie van een pianotrio samen te blijven werken. Zij volgden masterclasses bij onder andere Natasja Morozova, Ron Ephrat, Ad van Sleeuwen en Joop Albracht.

In de jaren die volgden waren zij een graag geziene gast in de zaterdagmiddagconcertserie van de Geertruidskerk in Geertruidenberg. Een bijzonder hoogtepunt van het trio was het bachelorexamen van Irene in juni 2016, waarin het pianotrio een belangrijke rol speelde. Speciaal voor deze gelegenheid werd het Triple Concerto van Beethoven uitgevoerd; een soloconcert voor viool, cello en piano. In de volgende jaren bleven zij samen spelen en breidden ze hun repertoire flink uit. Inmiddels behoren werken van Grieg, Mendelssohn, Haydn, Schubert en Piazzolla tot hun basisrepertoire.Het jonge trio onderscheidt zich door een energieke en open manier van spelen en communiceren waardoor het publiek zich betrokken voelt bij de uitvoering. Van Schubert klinkt het 4e pianotrio met het geliefde, weemoedige tweede deel. Het 'Dumky' trio van Dvorák besluit het concert.


q www.sleeuwijkskerkje.nl