Rijbewijskeuringen

heusden • Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 18 december in de Schakel, Vermeerstraat 58A medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen, via 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via onderstaande website.

Voordat automobilisten een afspraak maken, moet zij eerst een Gezondheidsverklaring kopen. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van DigiD op mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Wanneer de vragen beantwoord zijn, kan de verklaring naar het CBR gestuurd worden. Binnen een week wordt het Keuringsverslag dat de arts moet invullen per post of via de mail toegestuurd. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen minimaal 35 euro. Voor houders van rijbewijs C/ D/ E tot 75 jaar is het tarief minimaal 50 euro. Wanneer aanvragers gezond zijn, digitaal een formulier kopen en snel een afspraak met de keuringsarts kunnen maken, dan is het nieuwe rijbewijs snel geregeld. Wanneer dat niet het geval is, kan het drie tot vier maanden duren. Op tijd een afspraak maken is dus zeker aan te raden.

q www.regelzorg.nl


Open dag Da Vinci College

wijk en aalburg • Het Da Vinci college in Wijk en Aalburg houdt vrijdag 30 november een open dag van 15:00 tot 20:00 uur, voor iedereen die kennis wil maken met het mbo. Welke opleidingen zijn er, wat zijn de kansen op werk en welke stages lopen studenten? Antwoord op deze en andere vragen wordt gegeven tijdens de open dag, eventueel in een persoonlijk gesprek. Geïnteresseerden kunnen daarnaast de sfeer van de school proeven en een rondleiding krijgen door het gebouw.