Wereldlichtjesdag in Altena

uitwijk • Op elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Om 19:00 uur, plaatselijke tijd, worden wereldwijd kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo ontstaat er door de verschillende tijdzones een golf van licht over de hele wereld. Dit jaar wordt op zondag 9 december in het Gemeentecentrum de Hoogt in Uitwijk stil gestaan bij het verlies van een kind, broer(tje) of zus(je). Het maakt hiervoor niet uit hoe lang het geleden is dat het kind is overleden of hoe oud het was.

De bijeenkomst begint om 18:30 uur, inloop is vanaf 18:15 uur. Er worden gedichten en verhalen voorgelezen en het lied 'precious child' zal gezongen worden. Rond 19:00 uur worden de namen van de overleden kinderen genoemd en een kaarsje voor hen aangestoken. Na afloop is er nog gelegenheid om met elkaar na te praten. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar info@wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl.

q www.wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl


Amnesty groep 218 viert jubileum

sleeuwijk • Op 14 april 1968 werd De Nederlandse afdeling van Amnesty International werd op 14 april 1968 opgericht. In april werd al stilgestaan bij vijftig jaar Amnesty Nederland.

Groep 218, Sleeuwijk, viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Dit wil de groep graag vieren met de leden, (oud-)werkgroepleden en oprichters van Amnesty in het Land van Altena. Het jubileum wordt gehouden op zaterdag 1 december van 13:00 tot 16:00 uur in het Fort Giessen. Aanmelden kan via t.voordendag@hotmail.nl. Deze middag is er ook gelegenheid om, onder leiding van een gids, deel te nemen aan een rondleiding door het fort.


Cursus reanimatie en AED Sleeuwijk

sleeuwijk • EHBO-Sleeuwijk start een nieuwe cursus reanimatie met gebruik van AED voor volwassenen en kinderen. Op woensdagavond 13 februari zal de eerste les worden gehouden. De cursus duurt twee avonden, de tweede bijeenkomst is op 20 februari. Na de lessen zijn deelnemers in staat om goed te kunnen reanimeren bij volwassenen en kinderen en gebruik te maken van alle AED's.

De cursus kost 45 euro, inclusief cursusboek en een certificaat van het Oranje Kruis. Aanmelden kan via onderstaande website of via info@ehbo-sleeuwijk.nl.

q www.EHBO-Sleeuwijk.nl


Jubileumboek De Soos Almkerk

almkerk • De Soos Almkerk bestaat in 2019 vijftig jaar. Dat wordt niet alleen gevierd met de derde editie van Benederpop op 18 mei, maar er wordt ook een boek uitgebracht over de afgelopen 25 jaar. Dit is een vervolg op het eerste boek, dat de eerste 25 jaar beslaat.

Voor dit boek is De Soos op zoek naar verhalen van (oud)medewerkers en bezoekers van de stichting. Deze herinneringen kunnen over van alles gaan, als het maar Soos gerelateerd is: Zomerfeesten, afterparties, opbouwweken, Soos avonden, stapavonden met medewerkers en Soos uitjes. Deze verhalen kunnen gemaild worden naar: 50jaar@desoos.nl.