• In Woudrichem is de Calov-Bach bijbel te bewonderen.
• In Woudrichem is de Calov-Bach bijbel te bewonderen.

Calov-Bach bijbel in Woudrichem

woudrichem • De onlangs uitgegeven Bach-bijbel komt zaterdag 24 november naar de Grote kerk in Woudrichem, tijdens een concert met Bach Cantates.

De Calov-Bach bijbel is een facsimile-uitgave van de driedelige bijbel die bij Bach zelf op de werktafel heeft gelegen en waar hij meer dan 500 aantekeningen in de kantlijnen heeft gekrabbeld. Het programma deze avond staat in het teken van het thema 'troost'.

Om 19:15 uur start uitgever Dingeman van Wijnen de presentatie van de Calov-Bach bijbel, die tijdens de pauze ook ingezien kan worden. Daarna geeft Van Wijnen een toelichting op het programma, dat bestaat uit de volgende koorwerken van Bach: Wer weiss, wie nahe mir mein Ende; Herr, wie du willt; Mit Fried und Freud; Christus der ist mein Leben en en het motet: O Jesu Christ, meins Lebens Licht.

De cantates in dit concert hebben alle te maken met de eindigheid van het menselijk bestaan op deze aarde. Bach geeft zijn luisteraars echter op zijn minst het gevoel dat mensen daar niet over hoeven te tobben. Solisten zijn sopraan Charlotte Munnik, alt Gabriëlle Nijhuis, tenor Guido Groenland. De leiding deze avond is in handen van Sietse van Wijgerden, die tevens de bariton partij voor rekening neemt. Het koor Cantus wordt begeleid door het Orion barokorkest, alle deze muzikanten zijn gespecialiseerde barokspelers. Concertmeester is Mariette Holtrop en aan het kistorgel zit Marcel van de Poel.

Het concert begint om 20:00 uur. Meer informatie, ook over het reserveren van kaarten:


q www.muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com