Zilver voor Marianne Vos

rosmalen • Marianne Vos is zondag als tweede geëindigd tijdens het EK Veldrijden in Rosmalen. De strijd bij de Elite ging met name tussen Annemarie Worst, Marianne Vos, Denise Betsema en Sanne Cant. In de voorlaatste ronde gaf eerstgenoemde flink gas. Worst hield vervolgens knap stand. "Ik merkte al snel dat het voor mij lastig was om vandaag het verschil te maken. Op het einde probeerde ik te redden wat er te redden viel. Annemarie Worst was duidelijk de sterkste. Mooi dat er vandaag zoveel oranje van voren te zien was", zegt Marianne Vos op de website van haar ploeg WaowDeals Pro Cycling. Ze last nu een break in.


ZVDO laat zich zien

andel • ZVDO heeft koploper De Schelde zaterdag goed partij geboden. Het duel in Terneuzen eindige in 6-5 voor de gastheren. In de eerste periode begon ZVDO aftastend aan de wedstrijd. Dit voorzichtige spel resulteerde snel in een 0-1 achterstand. Halverwege deze periode wist Jan-Willem het eerste doelpunt voor ZVDO te maken, maar de heren van De Schelde wisten met een doelpunt wederom de voorsprong in de wedstrijd te pakken. Aan het begin van de tweede periode was het spelbeeld bij tijd en wijle niet al te best. ZVDO gaf het achterin soms te gemakkelijk, waardoor er veel kansen kwamen voor de mannen uit Zeeland. Gelukkig voor ZVDO werden deze kansen niet goed afgemaakt of wist keeper Rob Vos knap redding te brengen. Desondanks wist De Schelde in deze tweede periode de score uit te breiden naar 3-1. Het verdedigende spel van de heren van ZVDO werd aan het begin van de derde periode een stuk beter en zij wisten het in deze periode achterin goed dicht te houden. Ook het aanvallende spel werd beter en er werden voorin goede kansen gecreëerd. Het lukte dan ook om weer aan te haken door de 3-2 te maken.
Het goede verdedigende spel uit de derde periode werd aan het begin van de vierde periode doorgezet.

Achtereenvolgens wisten Emiel, Arie en Berry het net van de tegenstander te vinden, waardoor er halverwege deze laatste periode een 3-5 voorsprong op het scorebord stond. Het lukte ZVDO echter niet om de knappe voorsprong te verdedigen en uiteindelijk werd het dus nog 6-5 in Zeeland.