Biesboschzanger houdt vogelshow in de Burcht

werkendam • Vogelvereniging 'de Biesboschzanger' houdt donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 november voor de 55e keer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in buurthuis de Burcht in Werkendam.

De tentoonstelling wordt donderdag 15 november om 19:30 uur geopend door wethouder de Gelder en is daarna nog te bezoeken tot 22:00 uur. Vrijdag 16 november is de tentoonstelling te bezoeken tussen 14:00 en 22:00 uur en zaterdag 17 november van 10:00 uur tot 21.00 uur. Het belooft een mooie en gezellige tentoonstelling te worden met opnieuw een groot aantal vogels in diverse soorten en kleuren. Hierbij valt te denken aan kleur- en postuur kanaries, diverse kromsnavels (onder andere agaporniden), catharina parkieten, grasparkieten, verschillende soorten tropische vogels zoals zebravinken, spitsstaartamadines, gouldamadines en driekleurenglans spreeuw. Op dinsdag 13 november zullen de vogels door een drietal keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers worden gekeurd.

Tijdens de vogeltentoonstelling is inmiddels ook het 'Rad van avontuur' een vast onderdeel geworden. Op donderdagavond zal het rad draaien van 20:00 tot 22:00 uur, op vrijdagavond van 19:30 tot 22:00 uur en zaterdagavond van 19:30 tot 21:00 uur. Ook is hier een kruiwagen vol boodschappen. Wie het dichts bij het juiste bedrag komt dat de inhoud van de kruiwagen gekost heeft, is de winnaar. Marieke de Boef zal in Werkendam ook aanwezig zijn. Zij heeft als hobby het opzetten van dieren. Stapsgewijs vertelt ze hoe dit word gedaan en wat voor materialen daarvoor nodig zijn. Marlène Schippers-Combee is werkzaam op zorgboerderij 'De Bolderhoeve' en besteedt, samen met de bewoners aandacht aan haar hobby als imker. daarover vertelt zij in Werkendam graag meer.