donderdag 8 november

Leven vanuit het zoonschap
20:00, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Henk Bruggeman zal spreken over het Vaderhart van God en over zijn boek 'Leven vanuit het zoonschap' op donderdagavond 8 november, aanvang 20:00 uur en op de interkerkelijke vrouwenochtend op vrijdagochtend 9 november van 9:30 tot 11:30 uur. Locatie: Wouter en Nelleke Kok, Tulpstraat 5 in Wijk en Aalburg. Voor meer informatie: Aartje Verschut, 0416-692935.

Ad(H)D café
20:00, Heusden, Botermarkt 12. Inloopavonden AD(H)D Café Heusden vanaf 19:30 uur bij Zin in Boeken. Het officiële programma start om 20:00 uur. Entree: 2,50 euro.AD(H)D Café Heusden biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek, bedoeld voor mensen met (een vermoeden van) AD(H)D en voor betrokkenen. Meer informatie: epjhendriks@gmail.com.

vrijdag 9 november

Open Andel
18:30, Andel, Middenweg 23. Samen met Brutus-Darts houdt Andels Fanfare Corps 'Open Andel 2018' in Andel. Kijk voor meer informatie over 'Open Andel 2018' op www.brutus-darts.eu. Inschrijven kan tot vrijdagavond 9 november 19:30 uur en de inschrijfkosten zijn € 10,= per koppel. De feestelijke dartzaal, Middenweg 23 in Andel, is open vanaf 18:30 uur.

Open huis
18:30, Woudrichem, Postweide 34. Bij Atelier Klaas en Tineke wordt open huis gegeven. Dit zal volledig in het teken staan van de kerstworkshops die komende kerst gegeven zullen gaan worden. Er is ook een minimarkt met verschillende standhouders: Tas van Ties (leren tassen); Hennie Neven (verkoop van kerstcadeautjes) en pedicurepraktijk 'Noortje'. Vrijdag van 18:30 tot 21:30 uur, zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur.

Rikken
20:00, Meeuwen, Dorpshuis. Het door GDC en NOAD'32 georganiseerde rikken vindt plaats in het Dorpshuis van Meeuwen. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. Gezellige bingoavond in de kantine van NOAD'32.

Judy Blank
21:00, Nieuwendijk, Xinix. Judy Blank, opgegroeid in Aalst en oud-leerlinge van het Altena College, is terug op de podia. Met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, je draai proberen te vinden in de wereld en de dagelijkse gang van zaken in de Southern States, betreedt ze vrijdag 9 november het podium in Xinix tijdens het Xinix Rootscafé. De Amerikaanse Sarah Peacock, die Judy tijdens haar verblijf in Nashville ontmoette, zal ook in Nieuwendijk optreden, als support-act.

zaterdag 10 november

Joodse bijbelleraar
10:00-15:00, Wijk en Aalburg, Bubeclu (Nijverheidstraat 2). Ds. Jossi Ben Zvi, de Joodse Bijbelleraar en predikant van de Messiasbelijdende gemeente Bat Tsion (Dochter van Sion) uit Jeruzalem is weer in Wijk en Aalburg. Ben Zvi geeft uitleg van de Bijbel vanuit het Hebreeuws. Zijn Nederlandse vrouw Miriam zal hem vertalen. Het seminar is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de Bijbel. Kosten: 30 euro per persoon inclusief lunch en koffie/thee. In verband met aantal beschikbare plaatsen en catering is het nodig om op te geven bij: janwillem.aartjeverschut@gmail.com, tel. 0416-692935, of m.furster@solcon.nl, tel. 0416-694192.

Houten Poppenhuis
10:00, Dussen, Dorpsstraat 8B. Open Dag Het Houten Poppenhuis voor iedereen die een kijkje wil nemen achter de schermen van de webwinkel én voor iedereen die zich wil laten inspireren voor Sinterklaas inkopen. Het Houten Poppenhuis is een online winkel gespecialiseerd in de verkoop van kwalitatief houten speelgoed. Van poppenhuis tot tractor en van speelgoed pop tot kinderkeuken. Iedere bezoeker van de Open Dag ontvangt tien procent korting op het gehele assortiment. Informatie: www.hethoutenpoppenhuis.nl/service/open-dag-2018/.

Mantra's
10:30, Giessen. Mantra-belevingsdag in Giessen. Samen naar uitgekozen video's kijken en luisteren en eventueel meezingen, afgewisseld met een wandeling en een vegetarische lunch. Programma: 10:30 uur kennismaking of weerzien met koffie/ thee; 11:00 uur, mantra's ervaren; 12:00, wandeling in de omgeving, gevolgd door een vegetarische lunch. 14:30 uur, mantra's; 15:30 uur, einde of napraten bij een kop thee. Een halve dag, al of niet met de maaltijd kan ook. Een vrije bijdrage gaat naar het Rainforest Action Network (RAN). Opgeven vóór 9 november. Meer informatie: Cornelis Vriens, 0183-440086, corvri@online.nl.

Expositie
12:00, Heusden, Pelsestraat 17. Collectief Brabant presenteert inspirerend werk in het voormalige stadhuis van de vestingstad Heusden. De expositie is zowel zaterdag als zondag tussen 12:00 en 17:00 uur te bezoeken.

Theaterhoppen
19:00, Woudrichem, café 't Hoekske. Voor de vijfde keer is er Theaterhoppen tijdens het unieke Woerkumse huiskamertheaterfestival. In één avond of middag bezoeken deelnemers, lopend door de Woerkumse vesting, in kleine groepen van 25 personen, vier speellocaties. In de huiskamers en op bijzondere locaties kan op aanraakafstand genoten worden van verschillende podium-genres. Het programma en meer details: www.theaterhoppen.nl. Daar kunnen ook kaarten worden besteld. De ontvangst is centraal in café 't Hoekske om respectievelijk 19:00 uur (zaterdag) en 13:00 uur (zondag).

Nerfgames
19:30, Almkerk, De Pomp. Jongerencentrum De Pomp houdt weer een Nerfgames avond. Er wordt deze avond gebruik gemaakt van een sportzaal dus neem zaalsportschoenen of gymschoenen mee. Wie een eigen Nerfgun heeft, wordt gevraagd deze mee te nemen. De organisatie zorgt voor veiligheidsbrillen en voldoende pijltjes. Entree: 3,50 euro. Verzamelen om 19:30 uur bij 'De Pomp', vertrek rond 19:50 uur naar de sporthal. Meer informatie: contact@depomp.com of www.depomp.com.

25 jaar Barechja
19:30, Wijk en Aalburg, hervormde kerk Oude Kerkstraat. Jubileumconcert Barechja o.l.v. Wibo Hijink. Thema: 'Geprezen zij de Heer' (tevens de betekenis van Barechja). Liederen uit de afgelopen 25 jaar. Toegang gratis, collecte voor onkosten.

Elluf-Elluf-Bal Dussen
21:00, Dussen, eetcafé 't Pleintje. Start van het nieuwe carnavalsseizoen van CS De Klaitrappers. Presentatie van de nieuwe Prins en de kandidaten voor de Andre Schelle Wisseltrofee. Ook wordt, na jaren van onderbezetting, weer een voltallige Raad van Elf gepresenteerd. Het motto van Carnaval 2019 is: 'Ge zit r'aon vaast'.

zondag 11 november

Indoor rommelmarkt
10:00, Hank, café-restaurant Vissershang. Café-restaurant Vissershang houdt een indoor rommelmarkt. Naast de particuliere verkopers, die een leuk aanbod aan spullen hebben, heeft de rommelmarkt ook nog iets speciaals, want café Vissershang gaat ook ruimen. Het café heeft zoals iedereen heel veel spulletjes op zolder staan, en af en toe is het tijd om te ruimen. Bierglazen, bordjes, wijnglazen, pannetjes, potjes, reclamemateriaal. De rommelmarkt is open vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie: www.vissershang.nl of 0162-403666.

Jos Refo
10:00, Werkendam, MFA Vlechtwerk. Samenkomst met zang en woordverkondiging door Jos Refo en band.

Beverburchtentocht
14:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Beverburchtentocht, een vaartocht van ruim twee uur onder leiding van een Biesboschgids. Eventueel met een korte uitstap. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

Fotowandeling
14:30, Heusden, bezoekerscentrum. In samenwerking met Collectief Brabant staat deze zondagmiddagwandeling in het teken van fotografie. Een gids leidt je langs de mooiste plekjes van de vesting en vertelt boeiend over de historie, terwijl jij aan de hand van aanwijzingen van een ervaren fotograaf met je eigen toestel de mooiste foto's van de omgeving maakt. Door deze meteen door te mailen naar Collectief Brabant krijg je, na afloop, indien gewenst, feedback op je foto's. Kijk voor meer informatie op: www.hbtheusden.nl/2018-fotograferen-zondagmiddagwandeling.

Gezinsdienst
16:00, Sleeuwijk, Oude Kerkje. Hervormde gemeente Ichthus Sleeuwijk houdt een gezinsdienst voor jong en oud. De dienst zal worden geleid door dominee Van Kapel uit Waspik. Muzikale medewerking zal worden verleend door Willemijn van der Ven op harp en Jantine van der Ven op viool.

Gadget
16:00, Gorinchem, Theater Peeriscoop. De dames van Gadget, allen geboren en getogen in Nieuwendijk, treden op in Theater Peeriscoop in Gorinchem bij 'Peeriscoop op Zondag'. Het theater maakt er dan een gezellige middag van. Er is een uur muziek en in de entreeprijs zitten een drankje en hapjes na afloop. Gadget speelt een gedeelte van hun theaterprogramma. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te reserveren via www.peeriscoop.nl.

Jeugddienst met oud-voetballer
18;00, Woudrichem, NH kerk. Gastspreker is oud-voetballer Ardon de Waard die o.a. speelde bij Heereveen, Testar, VVV Venlo en Quick Boys. Tegenwoordig werkt hij in het onderwijs. Daarnaast is hij directeur van Stichting Geloofshelden, die de sportwereld wil bereiken met het evangelie.

Jeugddienst
18:30, Genderen, hervormde kerk. Jeugddienst rond het thema: 'Hoe hoog leg jij de lat?', waarbij het verhaal van de ontmoeting van Jezus en Zacheüs centraal staat. Dominee de Haan zal dit onderwerp behandelen en de muzikale begeleiding ligt in de handen van de gelegenheidsband van Hervormd Aalburg.

dinsdag 13 november

Repair Café Altena
9:30-11:30, Almkerk, kringloopcentrum Altena, Kerkstraat 1. Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen. De koffie staat klaar. Kosten? Een vrijwillige bijdrage.

Eritrea
10:00, Heusden, Senioren Sociëteit. Theo Janssen komt aan het woord bij de Open 50+ Sociëteit van de Stichting Senioren Heusden. Hij spreekt over Eritrea waar hij als vrijwilliger driemaal werkzaam was voor het Programma Uitzending Managers (PUM). Leden betalen 1,50 euro, buitenstaanders 3 euro, inclusief twee kopjes koffie of thee.

Contactmiddag
14:30, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Contactmiddag PCOB, afdeling Aalburg. Deze middag zal Joke Verweerd vertellen over haar boek 'Retour Rantepao'.

Eerste Wereldoorlog
20:00, Almkerk, 't Verlaat. Jan van Oudheusden houdt op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing over de Eerste Wereldoorlog met als thema 'De Eerste Wereldoorlog, moedercatastrofe van de 20ste eeuw.' Entree voor niet-leden: vier euro.

woensdag 14 november

Koersballen
14:00, Genderen, Dorpshuis. Koersballen voor senioren in het Dorpshuis van Genderen.

PCOB-middag Andel
14:30, Andel, De Schutskooi (Beatrixstraat). Thema: 'Gezondheidszorg'. Joke Kraal uit Gouda maakt een terugblik naar vroegere tijden: 'Aderlaten of Haarlemmerolie'.

Debattle
19:30, Woudrichem, De Werf. Bibliotheek CultuurPuntAltena houdt 'Debattle!'. Een debat tussen jongeren en lijsttrekkers van Altena op weg naar de verkiezingen. Jongeren van onder andere het Altena College en het Willem van Oranjecollege stellen kritische vragen over het verkiezingsprogramma van de verschillende lokale politieke partijen. Het debat is live te volgen via de Facebookpagina van de bieb!

Kersten bij 't Nut
20:00, Heusden, Open Hof. Rinie Kersten trakteert de leden van het Nut in de gemeente Heusden op een spannend betoog over 'Verhalen, mythen en sagen in relatie tot de natuur'. Ook mensen die geen lid zijn van het Nut, mogen naar hem komen luisteren. Voor hen geldt een entree van vijf euro, inclusief twee kopjes koffie of thee. Veel natuurverschijnselen en diverse planten en dieren met een bijzonder uiterlijk of naam stellen ons ook in onze tijd nog voor vraagtekens. In het verre verleden waren ze aanleiding voor uiteenlopende verhalen, allemaal pogingen om die gebeurtenissen te verklaren of ze in ieder geval een plaats te geven.

Coldplay
21:00, Almkerk, Hollywoud. Goed nieuws voor fans van Coldplay. Deze woensdag ertoont Hollywoud de muziekdocumentaire 'A Head Full Of Dreams' waarin een van de grootste bands ter wereld haar eigen verhaal vertelt. De film combineert spectaculaire optredens van iconische nummers, zoals 'Fix You' en 'Viva La Vida', met intieme momenten die de vriendschap en broederschap van de band onthullen. Meer informatie en reserveren via www.hollywoud.nl of 0183-307286.