Woudrichem Heartsafe

woudrichem • De gemeente Woudrichem is per 1 november HeartSafe. Er is een dekkend netwerk van AED's aanwezig, waarmee mensen met acuut hartfalen geholpen kunnen worden. Binnen zes minuten kan een getrainde vrijwilliger met een AED waar nodig ter plaatse zijn. Deze week heeft wethouder Renze Bergsma daarvoor vijf AED's overhandigd aan de Stichting Reanimatie en AED onderwijs. Met deze AED's is het netwerk volledig dekkend en zijn alle witte vlekken in de gemeente gevuld. De gemeente kan daarmee HeartSafe genoemd worden.

De stichting beheert het netwerk en zorgt voor voldoende getrainde vrijwilligers. Het dekkend maken van het netwerk is mede mogelijk gemaakt door een ruime bijdrage van de regionale ambulancevoorziening. Aanmelden voor een reanimatie en AED training kan via reanimatiealtena@hetnet.nl.


Heel Altena Bakt VIPS

sleeuwijk • In het Altena College in Sleeuwijk hing een aantal weken geleden een zoete walm in de gangen. Heel Altena Bakt Vips, een online-wedstrijd waarin leraren hun baktalenten konden ontplooien, was in volle gang. Het mediaplatform Altenatief bedacht dit programma en organiseerde de wedstrijd. Het thema van de eenmalige aflevering was 'koekjes'. De leraren waren verdeeld in zes duo's en begonnen met een technische opdracht. Daarna kregen ze de mogelijkheid hun creativiteit los te laten op het spektakelstuk voor de tweede opdracht: een taart, waarin in ieder geval één soort koekje moest zijn verwerkt. Wie deze wedstrijd gewonnen?Dat is vanaf woensdag 7 november te zien op www.altenatief.nl of op het YouTube-kanaal van Altenatief.


Opbrengst collecte HandicapNL

altena • Veel vrijwilligers hebben zich in september ingezet voor de collecte voor HandicapNL. Dat heeft een mooi resultaat opgeleverd. De helft van het bedrag zal ook nog eens in het Land van Heusden en Altena blijven en verdeeld worden tussen 'Bonnevie' in Wijk en Aalburg, die een dagje uit gaan met cliënten, en 'De Boer op' in Dussen. Zij gaan een bewegingsapparaat aanschaffen waardoor cliënten op een leuke manier meer gaan bewegen.

De opbrengst in de diverse dorpen: Werkendam, 3090,40 euro; Genderen, 808,56 euro; Oudendijk, 158,68 euro; Veen, 1198,13 euro; Sleeuwijk, 897,69 euro; Andel, 886,09 euro; Uitwijk/ Waardhuizen, 317,93 euro; Drongelen, 150 euro; Eethen, 270 euro en Wijk en Aalburg, 669,46 euro.

q www.handicap.nl


Open huis

woudrichem • Bij Atelier Klaas en Tineke, Postweide 34 in Woudrichem, wordt vrijdag 9 en zaterdag 10 november open huis gegeven. Dit zal volledig in het teken staan van de kerstworkshops die komende kerst gegeven zullen gaan worden. Onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers kunnen diverse bekeken worden. Ook kan worden ingeschreven voor één van de workshops. Er is een minimarkt met verschillende standhouders: Tas van Ties (leren tassen); Hennie Neven (verkoop van kerstcadeautjes) en pedicurepraktijk 'Noortje'. Vrijdag 9 november van 18:30 tot 21:30 uur en zaterdag 10 november van 11:00 tot 16:00 uur.