40.000 euro voor Vlechtwerk

werkendam • Stichting Trema Beheer en Exploitatie Dorpshuis Werkendam krijgt een bijdrage van 40.000 euro van het Oranje Fonds en 2500 euro van de Rabobank voor de inrichting van multifunctionele accommodatie Vlechtwerk in Werkendam. In Vlechtwerk zijn twee basisscholen, de kinderopvang, de bibliotheek, een sportzaal en het dorpshuis gevestigd. De gift van het Oranje Fonds is aangewend voor de inrichting van het dorpshuis. De bijdrage is gebruikt voor aanschaf van het meubilair, de inrichting, een geluidsinstallatie en het kassasysteem. "We zijn het Oranje Fonds en de Rabobank enorm erkentelijk voor de bijdragen", zegt Marjolijn Wilschut, directeur-bestuurder van Trema. "Vlechtwerk kan zich zo verder ontwikkelen als een fijne ontmoetingsplaats."


Aalburgs nee tegen Maasweide II

wijk en aalburg • Het Aalburgse college van B&W wil in principe geen medewerking verlenen aan de ontwikkeling van tien (half) vrijstaande woningen aan de Maasdijk in Wijk en Aalburg. De ontwikkeling van Maasweide II past volgens het besluit van burgemeester en wethouders landschappelijk en volkshuisvestelijk niet binnen de door de gemeente en provincie gestelde kaders. De firma Bax & Van Kranenburg heeft een verzoek ingediend over haar gronden, die aansluiten aan de huidige ontwikkeling aan de Maasdijk 273B. Deze gronden liggen ten zuiden van de huidige ontwikkeling en deze tweede fase beoogd de realisatie van tien (half) vrijstaande woningen.


Verkiezingsdebat in Xinix

nieuwendijk • In de Nieuwendijkse poptempel Xinix wordt donderdag 15 november een verkiezingsdebat georganiseerd. Alle regionale politieke partijen zullen vertegenwoordigd zijn, en zij zullen hun licht laten schijnen over zaken als kunst en cultuur, jeugd, sport en welzijn. Niet alleen zullen de partijen hun eigen standpunten toelichten, er is ook ruimte en tijd voor het publiek om actief deel te nemen aan de discussie. De zaal is open om 19:30 uur; de aanvang van het debat is 20:00 uur. Toegang is gratis.


20.000 euro voor dierenasiel

regio • Dankzij de inzet van heel veel collectanten is dit jaar 19.752,22 euro opgehaald voor Dierenasiel Gorinchem. Door extra giften is het totaalbedrag uiteindelijk opgelopen naar 20.015 euro. Mede dankzij deze opbrengst kunnen de medewerkers en vrijwilligers hun werk blijven voortzetten en de in het asiel verblijvende dieren alle (medische) zorg en liefde geven die zij nodig hebben en voor hen allemaal een nieuw thuis te vinden.