Kritiek op plantenbakken in Werkendam

werkendam • Op de Hooftlanden en de Sportlaan in Werkendam zijn in de herfstvakantie plantenbakken op de weg geplaatst als wegversmallingen. De plantenbakken zijn bedoeld als verkeersremmende maatregelen bij basisschool Het Kompas, maar lokken op Facebook stevige kritiek uit.

Om kinderen veilig van en naar school te laten gaan werden vanaf de opening in het voorjaar van basisschool Het Kompas verkeersregelaars ingezet, deze worden nu vervangen door verkeersbrigadiers van de school. Dinsdag werden de brigadiers door de politie getraind en werden ze door de gemeente benoemd. Vanaf woensdag regelen zij het verkeer bij de school. Aan het begin en het einde van de schooldag wordt het weggedeelte ter hoogte van de school tijdelijk met paaltjes afgesloten. Bij de Doktershoek en de Sigmondstraat worden borden geplaatst met de vermelding van de afsluiting om 08:30 en om 14:00 uur; andere weggebruikers moeten dan tijdelijk omrijden via de Van Randwijklaan en Raadhuislaan. "Het gaat ons vooral om de veiligheid van de schoolkinderen en de verkeersbrigadiers", zo liet wethouder Matthijs van Oosten weten.

Onderwijsboulevard

De gemeente Werkendam koos voor de verkeersremmende maatregelen, omdat de gemeenteraad eerder een veto had uitgesproken tegen een permanente afsluiting van het weggedeelte bij basisschool Het Kompas. De weg langs de Werkendamse onderwijsboulevard wordt vaak gebruikt als doorgaande route, terwijl de gemeente het verkeer liever omleidt via de Raadhuislaan en Van Randwijklaan.

Op de Facebookpagina 'Ge zijt van Werkendam' werd stevige kritiek geuit tegen de verkeersmaatregelen bij Het Vlechtwerk. De plantenbakken zouden gevaar opleveren voor het verkeer en in het donker slecht zichtbaar zijn. Op de plantenbakken worden nog betere reflectoren aangebracht, zo liet de gemeente weten. SGP-raadslid Arjan Versluis liet zich op Facebook ook kritisch uit over de maatregelen.


Hannie Visser-Kieboom