donderdag 1 november

Bohemian Rhapsody
00:01, Almkerk, Hollywoud. Als eerste de film over de rockband Queen en hun flamboyante leadzanger Freddy Mercury zien? Dat kan in Hollywoud tijdens de Queen Première Night in de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november. Tijdens de inloop worden hits van Queen gedraaid. Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.
www.hollywoud.nl

vrijdag 2 november

Koffieochtend
10:00, Woudrichem, Dock60. Koffie met wat lekkers en goed gezelschap.

Vogelshow Almkerk
19:30-22:00, Almkerk, Het Wapen van Emmickhoven. Jubileumshow De Rietzanger (40 jaar). Record aantal vogels: 514. O.a. kanaries, zebravinken, tropen en parkieten. Ook verkoopklasse. Met Rad van Fortuin, hoofdprijs: half varken.

Bingo bij GRC14
20:00, Giessen, kantine GRC14. Bingo. Eerste kopje koffie of thee is gratis.

Rikken bij GDC
20:00, Eethen kantine GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

zaterdag 3 november

Oud Papier Andel
8:00, Andel, wijk 1. Leden van Andels Fanfare Corps halen oud papier op in de nieuwe wijk 1 (Julianastraat en ten westen van de Julianastraat). De straten staan op:
www.andelsfanfarecorps.nl

Natuurwerkdag
8:30-13:30, Almkerk, Emmikhovenseweg. Vrijwilligers van Altenatuur gaan tijdens de landelijke natuurwerkdag aan de slag in de wilgengriend. Het werk bestaat uit het wegslepen en opbossen van de wilgentakken die enkele dagen van tevoren worden afgezaagd. Inschrijven kan via www.natuurwerkdag.nl (zoek onder provincie Noord-Brabant naar de Griend in Almkerk of zoek via postcode). Het is aan te raden stevige schoenen en werkkleding aan te trekken en afhankelijk van het weer eventueel laarzen en regenkleding. In de pauzes is er koffie en thee en rond de middag zijn er broodjes voor een lunch in het veld.

Verkoopdag Uitwijk
10:00-16:00, Uitwijk, gemeentecentrum De Hoogt. Rommelmarkt met boekenmarkt en kledingmarkt. Ook decoratiekraam, friet, loempia's en poffertjes. Koek en groenten, bloemenstal. Rad van Avontuur, brieven trekken voor kinderen. Het Rad draait tussen 10:30 en 11:30 uur en tussen 14:00 en 16:00 uur. Rond 16:00 uur de vijf-euro ronde met extra grote prijs.

Vogelshow Almkerk
10:00-19:00, Almkerk, Het Wapen van Emmickhoven. Jubileumshow De Rietzanger (40 jaar). Record aantal vogels: 514. O.a. kanaries, zebravinken, tropen en parkieten. Ook verkoopklasse. Met Rad van Fortuin, hoofdprijs: half varken.

Geurwandeling Gorinchem
14:00, Gorinchem, parkeerplaats hockeyclub Rapid. Geurwandeling met natuurgids en plantendeskundige Jules Faber. Alles over geuren en hun medicinale werking. Deelname kost 5 euro voor volwassenen, 2,50 euro voor kinderen. Reserveren is noodzakelijk en kan via: 0416-284870 of jlfaber@hetnet.nl

Trick or treat
18:00-21:00, Sleeuwijk. Info en aanmelden: trickortreatsleeuwijk@gmail.com

Theaterhoppen
19:00, Woudrichem, café 't Hoekske. Voor de vijfde keer is er Theaterhoppen tijdens het unieke Woerkumse huiskamertheaterfestival. Zie artikel op deze pagina.

Koor- en samenzangavond
19:30, Heusden, grote of Catharijnekerk. Medewerking verlenen 's Grevelduins mannenkoor de Lofzang uit Sprang-Capelle o.l.v. dirigent Dick de Jong en organist Arthur Vlot, jongerenkoor Cantilena uit Werkendam o.l.v. dirigent Peter Wildeman en organist Anton de Raad. Algehele leiding evangelist H.J. vd Bogaart. Toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor evangelisatiepost Tilburg en aan de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Jubileumconcert
20:00, Wijk en Aalburg, hervormde kerk De Burg. Christelijk Mannenkoor Altena geeft een concert ter gelegenheid van haar 25 jarig jubileum. Aan het concert werken naast het mannenkoor verder ook mee Jeroen de Weerdt op orgel, Martin Zonnenberg op vleugel, Marjolein de Wit op fluit, Diana Abspoel op hobo en een strijkersensemble. Tijdens het concert wordt ook de nieuwe CD gepresenteerd. Kaarten voor het jubileumconcert kosten 12,50 euro, inclusief consumptie en zijn verkrijgbaar via jubileumcma@hotmail.com of 06-10221541.

Najaarsconcert
20:00, Heesbeen, dorpshuis Den Hoek. Najaarsconcert Harmonie De Eendracht o.l.v. Ad van Beek samen met fanfare Wilhelmina o.l.v. Kobus Verheij. Afwisselend programma, van klassiek tot modern. Met o.a. 'Despacito', 'Band of Brothers', 'Swingin Saxofoon' en de bekende pasodoble 'Churumbelerias'. Toegang gratis.

Franskes avond
20:30, Elshout, 't Rad. Zeventiende uitvoering van Franskes Avond in Elshouts rocktempel 't Rad aan de Kerkstraat 39. De formule van Franskes Avond: een podium bieden aan verschillende muziekstijlen en bands met of zonder ervaring. Het programma voor 2018 is divers: de muziek gaat van 1950 tot nu. Dielis speelt de beste rockmuziek uit de laatste decennia. Bop Tonight brengt authentieke en zeker dansbare rock'n-rollmuziek. Pocket Rockit is het inmiddels welbekende koor met passie voor pop- en rockmuziek. De afsluiter de Woodstock Tribute Band neemt bezoekers mee naar de sfeer van het einde van de jaren 60: de 'Summer of love'. De opbrengst van de avond komt ten goede aan een organisatie of een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Leergeld Heusden. Voor meer informatie: www.dubio.tk en de facebookpagina Dubio-Elshout.

zondag 4 november

Tentoonstelling iconen
11:00-17:00, Hedikhuizen, voormalige kerk, Lambertusstraat 5. Twintig iconen zijn te bekijken, ook maken bezoekers kennis met deze rustgevende, meditatieve manier van schilderen. Iconen komen voort uit een langdurige oosters-christelijke traditie. Een icoon wordt geschilderd met ei-tempera op houten paneel volgens een overgeleverde werkwijze. De afbeeldingen zijn gebaseerd op aanwijsbaar christelijk bronmateriaal. Ondanks dat er geschilderd wordt naar vaste voorbeelden is er genoeg vrijheid voor een eigen weergave van het oerbeeld. Icoonschilderes Marijke van der Linden geeft uitleg.

Cantatedienst Woudrichem
18:00, Woudrichem, Martinuskerk. In de historische Martinuskerk in de vesting van Woudrichem klinkt muziek van J.S. Bach. Twee van Bachs cantates worden uitgevoerd zoals ze bedoeld zijn: tijdens een kerkdienst. Leden van het Cantus kamerkoor en Orion barokorkest onder leiding van Sietse van Wijgerden nemen de muziek voor hun rekening, Marcel van der Poel bespeelt het kistorgel en dominee A.J. Molenaar verzorgt de overdenking. Vóór de overdenking klinkt cantate BWV 27 'Wer weiss, wie nahe mir mein Ende' ('Wie weet hoe spoedig ik zal sterven') en na de overdenking cantate BWV 125 'Mit Fried und Freud fahr ich dahin' ('Met vreed' en vreugde ga ik heen'). De overdenking maakt de verbinding tussen beide thema's: hoe denken aan het levenseinde te verbinden is met vrede en vreugde.

Gemeentedienst
18:30, Genderen, gereformeerde kerk. Thema: 'Met handen, hart en voeten God en de naaste dienen' n.a.v. Micha 6:1-8. Spreker: Frans Koopmans van Stichting Chris en Voorkom! M.m.v. praiseband Yada Yeshua.

Poolse film
20:15, Almkerk, Hollywoud. 'Serce Nie Sluga'. Pools gesproken, Engels ondertiteld. Over het zoeken naar liefde. Daria en Filip zijn elkaars beste vrienden. Kan liefde beginnen met vriendschap? Meer informatie:
www.hollywoud.nl

dinsdag 6 november

Opleidingenmarkt
19:00, Sleeuwijk, Altena College. Het Altena College houdt een unieke opleidingenmarkt voor leerlingen die de komende jaren een keuze moeten maken voor het vervolgonderwijs. Deze opleidingenmarkt biedt een ruime keuze aan voorlichtingen van opleidingen op alle niveaus: 25 opleidingen op MBO-niveau en 37 opleidingen op HBO en WO-niveau. Het aanbod aan voorlichtingen is breed opgezet en biedt voor elk wat wils. Ouders/ verzorgers en leerlingen van de klassen 3 en 4 vmbo(t), 3 en 4 Havo en 4 en 5 VWO zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Tevens zijn de vierde klassen van de Schans uitgenodigd.

woensdag 7 november

Dankdag Kinderdienst
14:00, Andel, hervormde kerk. Thema: 'Blij verrast!' Bassischool De Zaaier, de gereformeerde kerk en hervormde kerk werken samen. Ds. G. van der Linden uit Waalwijk leidt de dienst. Kinderen en ouders zijn van harte welkom. Er mogen weer lang houdbare voedingsmiddelen worden meegenomen voor Voedselbank Altena.

Sherlock Gnomes
14:00-15:45, Wijk en Aalburg, stichting Paraplu (Nijverheidsstraat 2). Kinderfilmmiddag met 'Sherlock Gnomes' op groot beeldscherm voor kids vanaf zes tot ongeveer veertien jaar. De film is Nederlands gesproken. De entree bedraagt 2,00 euro (1,00 euro voor leden van Stichting Paraplu Aalburg).

Ruilmiddag postzegels
14:00, Almkerk. cultureel centrum 't Verlaat. Ruilmiddag postzegelvereniging Altena. een handelaar biedt aantrekkelijke koopjes.
www.pzvaltena.nl

PCOB-middag
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Mevrouw D. Zimmer-Koopsen, jarenlang ambtenaar van de burgerlijke stand, komt met humoristische verhalen uit de trouwzaal. Voor leden en niet-leden.

Studie over Tabernakel
19:30, Werkendam, MFA Vlechtwerk. Dick van Scharrenburg geeft studie over Tabernakel. 'Blik op Gods beloften in Jezus Christus, bijbels perspectief en toepassing voor deze tijd. Hij gebruikt hiervoor een maquette.
www.tabernakel.nu

donderdag 8 november

Ad(H)D café
20:00, Heusden, Botermarkt 12. Inloopavonden AD(H)D Café Heusden vanaf 19:30 uur bij Zin in Boeken. Het officiële programma start om 20:00 uur. Entree: 2,50 euro. Doel: één keer in de maand in contact komen met lotgenoten met AD(H)D, dyslectie en dyscalculie om ervaring uit te wisselen en voor (h)erkenning, elkaar adviseren en als uitlaatklep voor gelijkgestemden. AD(H)D Café Heusden biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek, bedoeld voor mensen met (een vermoeden van) AD(H)D en voor betrokkenen. Meer informatie: epjhendriks@gmail.com.

vrijdag 9 november

Merwe Sinfonietta
20:00, Gorinchem, Rehobothkerk. Symfonieorkest Merwe Sinfonietta houdt een bijzonder concert. Deze avond staat niet alleen de vaste dirigent Michiel van Vliet voor het orkest, maar ook een vijftal personen die zich in het dagelijkse leven met heel andere dingen in Gorinchem bezighouden. Allemaal hebben ze een muziekstuk uitgekozen dat ze deze avond zullen dirigeren. Sieneke Daniëls, docent op het Gymnasium Camphusianum; Wim Langens, directeur op het Fortes Lyceum; Tommy Netten, entertainer; Kees van Willigen van Democraten Gorinchem en Dick van Zanten, wethouder, zijn de deelnemende maestro's bij dit bijzondere concept dat gebaseerd is op het bekende TV-programma Maestro. Het jeugdorkest van Merwe Sinfonietta zal de avond openen. De entree is 12,50 euro voor volwassenen, 10 euro voor 65 plussers en 7,50 euro voor kinderen (tot 12 jaar) en CJP-leden.

zaterdag 10 november

Joodse bijbelleraar
10:00-15:00, Wijk en Aalburg, Bubeclu (Nijverheidstraat 2). Ds. Jossi Ben Zvi, de Joodse Bijbelleraar en predikant van de Messiasbelijdende gemeente Bat Tsion (Dochter van Sion) uit Jeruzalem is weer in Wijk en Aalburg. Ben Zvi geeft uitleg van de Bijbel vanuit het Hebreeuws. Zijn Nederlandse vrouw Miriam zal hem vertalen. Het seminar is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de Bijbel. Kosten: 30,00 euro per persoon inclusief lunch en koffie/thee. In verband met aantal beschikbare plaatsen en catering is het nodig om op te geven bij: janwillem.aartjeverschut@gmail.com, tel. 0416-692935, of m.furster@solcon.nl, tel. 0416-694192.

Expositie Collectief Brabant
12:00, Heusden, Pelsestraat 17. Collectief Brabant presenteert inspirerend werk in het voormalige stadhuis van de vestingstad Heusden. Collectief Brabant is een geslaagde mix van fotografen/ beeldend kunstenaars. De maandelijkse bijeenkomsten zijn een ontdekkingstocht naar uitersten in de beeldende kunst. De expositie is het resultaat van passie, veelzijdigheid en een eigenwijze benadering. De uitwerking is zowel analoog, digitaal, als met mixed media. De exposanten zijn Arold van der Aa, Frans Artz, Ton Dirven, Janet de Graaf, Cees Mutsaerts, Harrie Spapens, Monique Tjallema, Hans van der Ven en Marijn Westhuis. De expositie is zowel zaterdag als zondag tussen 12:00 en 17:00 uur te bezoeken.

25 jaar Barechja
19:30, Wijk en Aalburg, hervormde kerk Oude Kerkstraat. Jubileumconcert Barechja o.l.v. Wibo Hijink. Thema: 'Geprezen zij de Heer' (tevens de betekenis van Barechja). Liederen uit de afgelopen 25 jaar. Toegang gratis, collecte voor onkosten.

Elluf-Elluf-Bal Dussen
21:00, Dussen, eetcafé 't Pleintje. Start van het nieuwe carnavalsseizoen van CS De Klaitrappers. Presentatie van de nieuwe Prins en de kandidaten voor de Andre Schelle Wisseltrofee. Ook wordt, na jaren van onderbezetting, weer een voltallige Raad van Elf gepresenteerd. Het motto van Carnaval 2019 is: 'Ge zit r'aon vaast'.

zondag 11 november

Indoor Rommelmarkt
10:00-17:00, Hank, café-restaurant Vissershang. Particulieren verkopen hun overbodige spullen én Café Vissershang ruimt op: bierglazen, bordjes, wijnglazen, pannetjes, potjes, reclamemateriaal. Toegang gratis.
www.vissershang.nl

Jeugddienst met oud-voetballer
18;00, Woudrichem, NH kerk. Gastspreker is oud-voetballer Ardon de Waard die o.a. speelde bij Heereveen, Testar, VVV Venlo en Quick Boys. Tegenwoordig werkt hij in het onderwijs. Daarnaast is hij directeur van Stichting Geloofshelden, die de sportwereld wil bereiken met het evangelie.

dinsdag 13 november

Repair Café Altena
9:30-11:30, Almkerk, kringloopcentrum Altena, Kerkstraat 1. Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen. De koffie staat klaar. Kosten? Een vrijwillige bijdrage.

woensdag 14 november

PCOB-middag Andel
14:30, Andel, De Schutskooi (Beatrixstraat). Thema: 'Gezondheidszorg'. Joke Kraal uit Gouda maakt een terugblik naar vroegere tijden: 'Aderlaten of Haarlemmerolie'.

Debattle
19:30, Woudrichem, De Werf. Bibliotheek CultuurPuntAltena houdt 'Debattle!'. Een debat tussen jongeren en lijsttrekkers van Altena op weg naar de verkiezingen. Het debat wordt geleid door Kevin van Oort, wethouder van gemeente Geertruidenberg. Jongeren van onder andere het Altena College en het Willem van Oranjecollege stellen kritische vragen over het verkiezingsprogramma van de verschillende lokale politieke partijen. Het debat is live te volgen via de Facebookpagina van de bieb!