• Uiteindelijk was de zege van Almkerk wel verdiend, vond trainer Robert Roest.
• Uiteindelijk was de zege van Almkerk wel verdiend, vond trainer Robert Roest. Foto: Jan Noorlandt

Almkerk bezorgt WNC asgrauw dieptepunt

'Misschien geflatteerd, maar verdiend'

almkerk • Echt vuur kwam er niet in de wedstrijd tussen Almkerk en WNC. De gasten uit Waardenburg waren wel de bovenliggende partij, maar de Almkerkers waren zeer effectief in het benutten van de kansen en konden de belangrijke drie punten bijschrijven met de wat geflatteerde 5-2. Voor WNC betekende de uitslag de vijfde nederlaag op rij. Bij trainer Cor Prein stond het ongeloof op het gezicht. "Ongelooflijk als je een wedstrijd zo domineert. We hadden constant druk op de goal van Almkerk, het meeste balbezit en de meeste kansen. Almkerk heeft anderhalve kans gehad en van de vier ballen op goal waren er vier een doelpunt. Dit is bijna niet te bevatten. Van de zes wedstrijden, die we aan de gang zijn, gaan we er vijf onderuit. Daar word je wel een beetje moedeloos van." De trainer van WNC moest de vijfde nederlaag op rij slikken. Het gezicht van de winnende coach Robert Roest van Almkerk stond uiteraard vrolijker. "Mooi dat we gewonnen hebben. De eerste helft van ons was matig tot slecht. Op basis daarvan was het raar dat wij met 1-0 de rust in gingen. Maar goed dat is voetbal. De tweede helft waren we in staat om hun fouten af te straffen. Als je dan vier keer scoort ben je de terechte winnaar. De 5-2 is misschien geflatteerd, maar uiteindelijk wel verdiend." Roest pakte de in de schoot geworpen winst dankbaar op, in de wetenschap dat nieuwkomer Almkerk nu zelfs aansluiting heeft met de subtop van de eerste klasse.

Echt vuur kwam er dus niet in de wedstrijd voor de rust. WNC had wel een optisch overwicht, maar Aimen Seqqal lepelde de eerste kans al over het Almkerkse doel. Aan de andere kant sloeg keeper Arjen Kaasjager een mogelijkheid van Erwin Verbruggen nog naast. Een strakke kopbal van Thomas Blankers vloog ook naast de Waardenburgse goal. Vervolgens kabbelde de wedstrijd wat voort aangezien beide ploegen strak in de organisatie bleven spelen en weinig risico namen, al moest keeper Maikel Korebrits na een slechte uitgooi wel de kans voor Seqqal uit z'n doel rammelen. De grootste kans was voor aanvoerder Nehemia Sanaky van WNC na een voorzet vanaf de flank, maar zijn vrije kopbal spatte op de lat boven keeper Maikel Korebrits. Waar het er op leek, dat beide ploegen met 0-0 zouden gaan rusten, doorbrak Erwin Verbruggen plotseling op slag van rust de ban. Hij schoof de 1-0 knap in de korte hoek langs keeper Arjen Kaasjager. Dus ging Almkerk met een goed gevoel de kleedkamer in.

Na de rust kwam WNC als een raket uit de startblokken met een dubbele kans op de gelijkmaker. Maxim Kivaki miste echter en de volley van dichtbij van Aimen Seqqal strandde wonderbaarlijk nog op de voet van keeper Korebrits. De eerste poging van Almkerk was aan de andere kant meteen raak. Middels een afstandspegel van Jelle Stalenhoef werd het 2-0. Toch hield WNC het overwicht.

Strafschop

De 2-1 van Willem-Paul van der Heiden uit een strafschop nadat een speler van WNC werd gevloerd, deed dan ook recht aan het wedstrijdbeeld.

Vervolgens miste Van der Heiden wel de kans op de gelijkmaker en volgde weer een dreun aan de andere kant. Weer sloeg Almkerk toe na het slecht wegwerken van de bal. Het speeltuig kwam voor de voet van de net ingevallen Maba Jarbou en die liet de 3-1 in het net ploffen. Twee minuten later ging de Waardenburgse defensie weer in de fout en zorgde Bart Dirven voor een riante 4-1. Nog was de gifbeker voor het ploeterende WNC niet leeg.

Misser

Na een defensieve misser kon Jarbou vrij op de Waardenburgse goal af en liet de meegelopen Steven Molenschot de 5-1 aantekenen.

Dat WNC nog de 5-2 kon aantekenen middels Michael Soepnel, kon Almkerk niet meer deren. Zij hadden de drie belangrijke punten al lang binnen boord.