Beroving in Almkerk

almkerk • De recherche doet onderzoek naar de beroving van twee Litouwse mannen. Ze zijn vorige week dinsdag aan het Hoekje in Almkerk aan de kant gezet door nepagenten. Deze 'agenten' maakten hen vervolgens duizenden euro's afhandig. De twee mannen waren in Nederland om een vrachtauto te kopen. Rond 11:20 uur worden ze op het Hoekje ingehaald door een witte Seat Leon met daarin twee mannen. De bijrijder zwaait met een legitimatiebewijs met politielogo en de mannen worden aan de kant gezet. De bijrijder maakt ze vervolgens het geld dat ze bij zich hadden afhandig en gaat er vervolgens met zijn kompaan vandoor. De slachtoffers achterlatend. Die waarschuwen de politie en doen aangifte. Van de bijrijder is een goed signalement bekend. Het gaat om een man, circa 47 jaar oud, 1.80 meter lang, normaal postuur, getinte huid. Hij had een beginnend stoppelbaardje, droeg een grijze klepmuts, grijze trui met V-hals en een lichte grijze, nette pantalon met daaronder zwarte schoenen. De man sprak gebrekkig Engels. De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006.


Zieke wilgenbomen gekapt

woudrichem • Op het ravelijn aan de Schapendam in Woudrichem zijn wilgenbomen gekapt. De bomen hebben watermerkziekte, zo laat de gemeente Woudrichem weten. In overleg met Woerkumer Weelde worden er fruitbomen geplant, waarvan al een aantal staat.


Autobedrijf genomineerd

veen • Autobedrijf A. van Rijswijk uit Veen is genomineerd voor de Online Dealer Awards. Het bedrijf doet mee op de prijzen in de in de categorieën Beste Website en Beste Voorraadpresentatie. De website van Van Rijswijk is overigens gemaakt door Pro Sign Services uit Wijk en Aalburg. Het gaat om een publieksprijs en via onderstaande link kunnen mensen stemmen. Stemmen is mogelijk tot 12 november. Tijdens de awardshow op dinsdag 20 november zullen alle winnaars bekendgemaakt worden.

q www.onlinedealerawards.nl


Leden voor dijkleger gezocht

regio • Waterschap Rivierenland zoekt mensen die in tijden van hoogwater, samen met medewerkers van het waterschap, over de rivierdijken willen patrouilleren om schades op te sporen. Die kan het waterschap dan snel herstellen.
Zo dragen inwoners bij aan veilige dijken in het gebied.

q www.wsrl.nl