Inzamelingsactie

heusden • Stichting De Schroef houdt huis aan huis een kledinginzamelingsactie ten behoeve van het beweegprogramma valpreventie. In de week van 7 november ontvangen alle inwoners uit Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk een speciale gele plastic zak waarin kleding, huishoudtextiel en schoenen kunnen worden aangeboden op weg naar een tweede leven. Niet alleen is dat goed voor het milieu, maar met de opbrengst kan Stichting de Schroef haar beweegprogramma Valpreventie ondersteunen. En dat is nodig, want in Nederland valt iedere 5 minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is, aldus Saskia Verstappen van Stichting de Schroef. "Met het programma willen we valangst wegnemen, zelfredzaamheid vergroten en eenzaamheid bestrijden, zodat ouderen weer meer betrokken worden in de maatschappij. Daar doen we het voor, want iedereen kan meedoen."


High tea met huurders

rijswijk • Huurdersbelangenvereniging Land van Heusden en Altena gaat de komende maanden op tournee langs de diverse complexen van Woonservice Meander om zo rechtstreeks in gesprek te komen met huurders. Dat doet ze onder de noemer 'High Tea met Huurders'. Onder het genot van een kopje thee of koffie met daarbij iets lekkers gaat de belangenvereniging graag in gesprek. De eerste bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 6 november in De Nijenburcht in Rijswijk. Daarvoor nodigt de huurdersbelangenvereniging alle bewoners van De Nijenburcht uit. Ook andere huurders in de dorpen Giessen en Rijswijk worden uitgenodigd om aan te schuiven bij de High Tea met Huurders. De inloop is vanaf 14:30 uur en om 15:00 uur volgt uitleg over het werk van de huurdersbelangenvereniging en wat zij kan betekenen voor huurders.
Daarna is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. De huurdersbelangenvereniging houdt tevens een kleine enquête over de woonwensen van de huurders. De middag wordt rond 16.00 uur afgesloten.