Jan Luteijn naar Geertruidenberg

cromstrijen/geertruidenberg • Jan Luteijn, oud-wethouder in Werkendam, wordt per 29 oktober waarnemend burgemeester van de gemeente Geertruidenberg. SGP'er Luteijn volgt Willemijn van Hees op. Zij is benoemd tot burgemeester van de gemeente Heusden. Luteijn is sinds 2011 burgemeester van de gemeente Cromstrijen. Die gemeente gaat er 1 januari 2019 op in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Tot de opheffing blijft hij tevens burgemeester van Cromstrijen.

Raadslid

Luteijn was raadslid en fractievoorzitter van de SGP in Werkendam van 1994 tot 1999. Van 2003 tot 2007 was hij fractievoorzitter van de Christenunie-SGP in provinciale Staten van Noord-Brabant en burger-commissielid van 2007 tot 2011. Ook was hij wethouder in gemeente Werkendam, van 1999-2011, met als portefeuilles Ruimtelijke Ontwikkeling, grondbedrijf, milieu en afval, handhaving, zorg en welzijn, WMO. Voordien was hij werkzaam in het bedrijfsleven.


Hanks huis wint publieksprijs

hank • Het huis van Chantal de Schepper en Danny Floren uit Hank heeft de publieksprijs in de verkiezing 'Duurzaamste huis van Brabant 2018' gewonnen. Het huis maakt nu kans op de titel 'Duurzaamste huis van Nederland 2018'. Vanaf 28 oktober kan er gestemd worden via de website. De verkiezing is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route, een platform voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam wonen.

q duurzamehuizenroute.nl


Tilburger bekeurd in Veen

veen • De politie heeft maandag in Veen een automobilist uit Tilburg bekeurd, omdat hij tijdens het rijden teveel bezig was met zijn mobieltje. Hij zag daardoor ander verkeer niet en gaf op een kruising geen voorrang.

De man werd maandagmorgen gesnapt op de Groeneweg. "Autorijden is autorijden en geen andere bezigheden", zo meldt de wijkagent via Twitter.