Partijen vragen naar verlichting

dussen/hank • De Werkendamse fractie van AltenaLokaal wil dat het college van B&W kijkt naar de uitbreiding van de verlichting van de Binnen in Dussen, in ieder geval tot aan het voetbalveld van Dussense Boys. AltenaLokaal is door de club gevraagd dit aan te kaarten bij het gemeentebestuur. Het idee is om een deel van de achterweg Binnen te verlichten, zodat de leden van Dussense Boys het laatste stuk naar het sportcomplex niet in het donker hoeven af te leggen. De partij zou graag een paar extra lichtmasten zien. Tegelijkertijd vraagt het CDA in Werkendam aandacht voor extra verlichting naar een ander sportcomplex, namelijk van Be Ready en tennisvereniging De Ooievaars in Hank. "Er is sprake van slechte verlichting op de Kurenpolderweg vanaf de Buitendijk naar voetbalvereniging Be Ready en de tennisvereniging De Ooievaars", schrijft de partij in schriftelijke vragen. "Op deze locatie waar de jeugd traint en tennist in de avonduren is het heel erg donker en wordt het als onveilig bestempeld." In het vervangingsprogramma Openbare Verlichting 2018 staat aangegeven dat voor Hank 'slechts' 22 armaturen vervangen worden, constateert het CDA. Nieuwe lichtmasten worden volgens de partij in Hank niet geplaatst. "Wilt u onderzoeken of het mogelijk is hier een aantal lichtmasten bij te plaatsen om zo het gevoel van onveiligheid weg te nemen?", luidt dan ook een van de vragen aan het college.


Nacht van Woudrichem

woudrichem • De SGP is vrijdag actief bezig geweest in de gemeente Woudrichem. Gekleed in oranje tenue hebben de SGP'ers de gemeente volgehangen met posters en verkiezingsborden. In de nacht van vrijdag op zaterdag kleurde heel de gemeente Woudrichem oranje. Na jaren van afwezigheid leek het de SGP-afdeling goed om iedereen duidelijk te maken dat er weer op de partij gestemd kan worden. Rond 22:00 uur verzamelde zich een aantal teams met in totaal dertien personen. In een paar uur tijd hebben ze alle kernen van Woudrichem voorzien van verkiezingsborden en posters. Met Jan Bossenbroek en David Kwint, beiden uit Andel, heeft de SGP twee inwoners van de huidige gemeente Woudrichem op de kieslijst.


Jan Akkerman naar Xinix

nieuwendijk • Xinix bestaat 40 jaar en daarom komt aanstaande vrijdag een van 's werelds beste gitaristen Jan Akkerman naar de Nieuwendijkse poptempel met My Brainbox. Het repertoire bestaat grotendeels uit songs van de eerste LP van Brainbox uit 1969 met o.a. 'Down Man', 'Dark Rose' en 'Summertime'. Jan Akkerman heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman ook nog eens meerdere soloplaten gemaakt. Als gevolg van zijn bijdrage aan de muziek in het algemeen en Nederlandse muziek in het bijzonder, ontving Akkerman in 2005 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. In datzelfde jaar startte de meester de samenwerking met zanger Bert Heerink, zanger van Vanderberg, onder de naam My Brainbox.

q www.xinix.nl