40 jaar Wijnstok en Rank

giessen-rijswijk • Begin oktober was het veertig jaar geleden dat de gereformeerde kerk in Giessen-Rijswijk de nieuwe kerkzaal in gebruik heeft genomen.

Het toenmalige gemeentehuis kreeg vanaf die dag een andere functie als 'huis van de gemeente'. In de loop der jaren zijn nog een aantal verbouwingen en aanpassingen doorgevoerd waardoor het gebouw nu bekend staat als 'de meest groene kerk' van Altena, met een multifunctioneel gebruik. Gereformeerd Giessen-Rijswijk bestaat inmiddels al zo'n 150 jaar en met die samenwerking tussen de dorpen Giessen en Rijswijk waren de gereformeerden rond 1868 hun tijd al ver vooruit.

Dit weekend wordt het jubileum gevierd met op zaterdag 20 oktober tussen 10:00 en 13:00 uur: autowassen en 'tafelverkoop/ hergebruikersmarkt'. Terwijl de auto wordt gewassen kan er genoten worden van een kop koffie en de markt bezocht worden. Muziekvereniging Kunst en Vriendschap en de christelijke Zangvereniging Laudatio verzorgen samen verzorgen op zaterdagavond vanaf 19:30 uur een jubileumconcert. Op zondag is er om 9:30 uur een dankdienst.