Najaarsactiviteit

werkendam • De Vereniging Vrienden van het Biesbosch Museumeiland houdt zaterdag 20 oktober een najaarsactiviteit met medewerking van fotograaf Marco de Paauw. Hij geeft die ochtend eerst uitleg bij zijn fotopanelen bij het museum. Daarna wordt met de fluisterboot een vaartocht gemaakt naar de Hoge Hof, waar wordt gewandeld en de fotograaf vertelt over natuurfotografie en tips geeft voor het maken van natuurfoto's.

De Vereniging Vrienden vormt een community rond het Biesbosch Museumeiland en houdt voor haar leden speciale lezingen, bijzondere activiteiten en biedt de mogelijkheid om de opening van de wisselexposities bij te wonen. Het lidmaatschap kost 25 euro per jaar en daarvoor hebben leden en één introducé het hele jaar gratis toegang tot het museum. Aanmelden voor het lidmaatschap van de vereniging kan via vrienden@biesboschmuseumeiland.nl.


Huren in Werkendam

werkendam • De Huurdersbelangenvereniging Land van Heusden en Altena houdt woensdag 24 oktober om 19:30 uur een bijeenkomst in de Ontmoeting over 'huren in Werkendam'. Tijdens deze bijeenkomst worden de nieuwbouwplannen van Woonservice Meander aan de Burcht toegelicht. Maar naast deze toelichting wil de HBV graag in gesprek met bewoners over huren in Werkendam. Zijn er bijvoorbeeld voldoende, passende, huurwoningen beschikbaar of is er een lange wachtlijst? De bijeenkomst is ook toegankelijk voor niet leden van de Huurdersbelangenvereniging.

Naast de bouwplannen van Woonservice Meander werkt ook de Werkendamse Projectontwikkelingsmaatschappij aan de bouw van woningen aan de Werkensedijk. Een deel daarvan zijn huurwoningen. De plannen zijn echter nog in de verkennende fase, zodat niet bekend is wanneer deze worden opgeleverd. In de Werkense polder zijn deze zomer vijftien particuliere huurwoningen opgeleverd door MVGM, een grote vastgoedmaatschappij met meer dan 60.000 woningen in heel Nederland.