donderdag 11 oktober

ADHD café
20:00, Heusden, Botermarkt 12. Inloopavonden AD(H)D Café Heusden vanaf 19:30 uur bij Zin in Boeken. Het officiële programma start om 20:00 uur. Entree: 2,50 euro. Doel: één keer in de maand in contact komen met lotgenoten met AD(H)D, dyslectie en dyscalculie om ervaring uit te wisselen en voor (h)erkenning, elkaar adviseren en als uitlaatklep voor gelijkgestemden. AD(H)D Café Heusden biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek, bedoeld voor mensen met (een vermoeden van) AD(H)D en voor betrokkenen. Meer informatie: epjhendriks@gmail.com.

The Fiddle Case
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. De Ierse formatie 'The Fiddle Case' komt naar kasteel Dussen. Met respect voor de traditie speelt de band, afkomstig uit het westelijk gelegen County Clare, op eigentijdse wijze swingende tunes en sfeervolle songs. Entree 10 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. Vriendenpashouders of CJP 3 euro korting. Reserveren via www.kasteel-dussen.nl of via de reserveringslijn 06-22150247.

Palliatieve zorg
20:00, Almkerk, gereformeerde kerk. Het CGB/ CV houdt een avond over palliatieve zorg. Zorg voor lichaam, geest en ziel in de fase dat de ziekte van de patiënt ongeneeslijk blijkt te zijn. Zorg voor de zieke maar ook voor de naasten. De bekende spreekster Alie Hoek-van Kooten zal bezoekers meenemen in dit onderwerp.

vrijdag 12 oktober

Tessa van Olst
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Elke maand wordt in Wijk en Aalburg een kleinschalige interkerkelijke vrouwenochtend gehouden, met volop tijd voor ontmoeting en gesprek. Deze vrijdag komt motivatiespreekster en coach Tessa van Olst angst. Zij zal naar aanleiding van Romeinen 12:2 het thema 'de vernieuwing van ons denken' behandelen. Wat betekent dit nou eigenlijk praktisch?

Culinaire avond
19:00, Rijswijk, hervormde kerk. Culinaire avond bij de hervormde gemeente in Rijswijk. Een unieke kans om samen met familie, vrienden, buren te genieten van de culinaire hoogstandjes van het kookteam. Kosten: 25 euro, exclusief consumpties. De opbrengst komt ten goede aan de gemeente. Meer informatie of reserveren: diana.westerlaken@ziggo.nl of marjon31arie@ziggo.nl, 0183-442049.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, Noad'32. Bingo in de kantine van NOAD'32.

Rikken
20:00, Meeuwen, Dorpshuis Meeuwen. Rikavond van GDC en NOAD'32 in het Dorpshuis van Meeuwen. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

zaterdag 13 oktober

Wandelen
7:30, Wijk en Aalburg, BuBeClu. De wandelende leden van wandelsportvereniging de Vrijbuiters doet mee aan de Pater Vos-wandeltocht in Schaijk. De keuze afstanden zijn: 15, 20 of 25 kilometer. Vertrek vanaf BuBeClu, om half acht.

Actiedag
9:00, Wijk en Aalburg, Tulpstraat. Actiedag met rommelmarkt van de hervormde gemeente Wijk. Kom tot 13:00 uur zeker kijken voor oude, maar goede, spullen, maar ook bloemenverkoop, koffie-thee schenkerij, food-stands, rad van avontuur en meer.

Open huis bakkerij Verba
9:00-15:00, Brakel, bakkerij Verba (Burg. Posweg 34). Open huis vanwege 25-jarig jubileum van bakker Christiaan van de Vegt. Gratis vervoer vanaf de winkels in Sleeuwijk en Rijswijk.

Slaatjesactie
9:30, Giessen/ Rijswijk. Leden van muziekvereniging Kunst&Vriendschap komen langs de deur om slaatjes te verkopen. Vanaf 9:30 uur zal de verkoop starten in Giessen/ Rijswijk.

Indian Summer-Jam
13:00, Nieuwendijk, Xinix. Enthousiaste muziekleerlingen die twintig pop- en rocknummers ten gehore zullen brengen, zo kan Indian Summer-jam het beste omschreven worden. Iedereen heeft de afgelopen weken met zijn of haar leraar de partij van het eigen instrument geoefend en vormt samen met andere leerlingen een gelegenheidsband.

Bakkie bij de Boer
14:00, Altena. Circa 100 leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB nodigen geïnteresseerden uit voor 'Bakkie bij de boer' om kennis te maken met de land- en tuinbouw van nu, zo ook zeven bedrijven in Altena. Tussen 14:00 en 16:00 uur is iedereen van harte welkom bij het melkveebedrijf van familie Van Asseldonk, Midgraaf 11 in Almkerk; de boomkwekerij van familie Van der Beek, Parallelweg 20 in Wijk en Aalburg; pluimveehouderij van familie Koekoek, Uppelse Hoek 28 in Almkerk), de imkerij van familie Bin, Veldstraat 53 in Wijk en Aalburg; het akkerbouwbedrijf van familie Straver, Provincialeweg Zuid 34 in Almkerk; korenmolen De Hoop, Maasdijk 381 in Veen; korenmolen Nooitgedagt, Rijkswal 7 in Woudrichem en het fruitteeltbedrijf van familie Oostveen, Schans 5a in Werkendam.

Draaimiddag en loterij
14:00, Woudrichem, Rondeel. Ouderencentrum De Zalmtrek houdt een draaimiddag met mooie prijzen in de soos tegenover de Lidl. Tevens vindt de trekking van de loterij plaats.

Heusden proeven
14:30, Heusden, Bezoekerscentrum. Wandeling 'Heusden Proeven'. Begeleid door een verhalenverteller maken deelnemers een ontdekkingstocht door het vestingstadje Heusden en wordt de rol van voedsel door de eeuwen heen ervaren. Heusden wordt letterlijk geproefd, want tijdens deze smakelijke tijdreis worden diverse hapjes en drankjes aangeboden, waardoor de sfeer van weleer optimaal beleefd kan worden. Meer informatie: www.hbtheusden.nl.

Avondje Chinees
18:00, De Pomp, Almkerk. Zo af en toe gaat De Pomp op de culinaire toer en soms wordt dat gecombineerd met een bepaalde bestemming. Deze zaterdag gaat de reis naar China. De bedoeling is dat er vanaf uiterlijk 18:00 uur gewerkt kan worden aan de eigen maaltijd oftewel: een soort workshop Chinees koken. Opgeven kan bij de crew via: opgave@depomp.com of de app: 06-12811195. Kosten: 3 euro per persoon.

Jubileumconcert
19:30, Brakel, hervormde kerk. Jubileumconcert Mannenkoor Ons Genoegen uit Poederoijen, ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan. Naast mannenkoor Ons Genoegen zal medewerking verleend worden door het Gelders Politie Mannenkoor uit Apeldoorn en jeugdkoor Kol Sjofar uit Leerbroek. De toegang is vrij, er zal een collecte zijn ten behoeve van Stichting Hulp Vervolgde Christenen.

Koor- en Samenzang-avond in Aalburg
19:30, Wijk en Aalburg, Oude Kerkstraat 19A. In de Oude Kerk van Aalburg wordt een 'Koor- en Samenzang-avond' gehouden. Medewerkenden zijn 'Christelijk Gemengd Koor Sjier Hasjiriem uit Werkendam onder leiding van Reinier Korver. En het 'Duo Virtuoso' bestaande uit Mark Brandwijk en Reinier Korver op orgel een piano. De toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor 'Help je Naaste'(Bolivia).

Rock over Hank
20:30, Hank, Uivernest. Na het succes van vorig jaar is er dit jaar de tweede editie Rock over Hank. De aftrap begint met AC/ DC Tribute Bells Hells, rond de klok van 20:30 uur een uur lang de klassiekers van AC/DC. Naar een half uurtje pauze begint Deep White ,een uur lang de klassiekers van Deep purple en Whitesnake. De headliner van deze avond is Snaggletoöth of te wel Nederlandse beste Motörhead tribute. De zaal is open om 19:30 uur. Kaarten aan de deur 15 euro en in de voorverkoop 10 euro, te koop bij Uivernest Hank, José haarmode Hank, Posterij Raamsdonksveer en Quist Geertruidenberg of via 06-24403205.

zondag 14 oktober

Jeugddienst
18:00, Rijswijk, hervormde kerk. De eerste jeugddienst van het nieuwe seizoen met spreker Joren IJzerman rond het thema 'Gaan voor Go(u)d', het leven in een prestatiemaatschappij staat centraal. De risico's hiervan, maar ook de manier waarop we hier als christenen mee om mogen gaan komen tijdens deze dienst aan bod. Frans Korpershoek (bekend van Sela) zal de samenzang muzikaal begeleiden en eigen liederen ten gehore brengen.

Jeugddienst
18:30, Andel, gereformeerde kerk. Jeugddienst rondom het thema: 'Got lost?!' Praiseband Xpress verleent medewerking aan deze dienst.

maandag 15 oktober

Vakantie Bijbel Week
14:00, Genderen, gereformeerde kerk. In de herfstvakantie is het weer Vakantie Bijbel Week voor álle kinderen van de basisschool. Vakantie Bijbel Week is een feestelijke actie, die vanuit beide kerken in Genderen wordt georganiseerd voor de kinderen. Op maandag 15 en dinsdag 16 oktober zijn de kinderen welkom van 14:00 tot 16:30 uur en op woensdag 17 oktober van 9:30 tot 12:00 uur voor muziek, gezellig samen zijn, sketches met een boodschap, (knutsel) workshops en een 'vossenjacht'. Op zondag 30 oktober om 16:30 uur is er een speciale dienst voor en met de kinderen. Thema van deze week: 'Zoek het uit'.

Dementie en zingeving
19:30, Woudrichem, De Lemmenskamp. Alzheimer café Altena rondom het thema: 'Dementie en zingeving'. Cees van Andel, geestelijk verzorger van de Riethorst Stromenland gaat deze avond in gesprek over deze vraag: hoe kan ik opnieuw zin geven aan het leven met dementie? Meer informatie: 06-12327847.

dinsdag 16 oktober

Hop van Altena
19:30, Woudrichem, Hoeve Kraaiveld. Onder de noemer 'Hop van Altena' wordt een informatie-avond gehouden om de plannen voor het aanleggen en onderhouden van een hopveld op Hoeve Kraaiveld in Woudrichem te bespreken. Het initiatief is door het Woerkumer Bier genomen en het is de bedoeling om tijdens de avond een werkgroep op te richten die de plannen verder gaat uitwerken. Meer informatie: 06-53206099 of info@woerkumer.nl.

woensdag 17 oktober

Herfstvakantie
13:00, Dussen, Kasteel Dussen. Speciaal voor kinderen van de basisschool is er in de herfstvakantie, twee keer op woensdagmiddag, een supergave rondleiding. Het wordt een leuke, extra lange reis door de tijd, met mooie weetjes over ridders, jonkvrouwen en met spannende verhalen. De rondleidingen, om 13:00 en 14:30 uur, zijn ook nog op 21 en 24 oktober. Graag een kwartiertje van tevoren aanwezig. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden: 0416-392444/ 06-53604858 of info@kasteel-dussen.nl.

Stoere laarzenstruintocht
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Familiestruintocht. Samen met de gids van Staatsbosbeheer door de wilde natuur rondom Slot Loevestein. Met spelletjes en opdrachtjes. Deelname kost 3 euro voor kinderen, 5 euro voor volwassenen. Betalen aan de kassa van Slot Loevestein (ongeveer 10 minuten vanaf de parkeerplaats). Meer informatie:
www.staatsbosbeheer.nl

Kinderconcert
18:30, Eethen, kerk. Marcel Zimmer hoopt een prachtig kinderconcert te geven in de kerk van Eethen. Dit concert vormt de afsluiting van de Vakantie Bijbelweek , die in Eethen zal worden gehouden op 15, 16, en 17 oktober. Kaartjes à 5 euro zijn te verkrijgen bij Willemieke Riphagen, 06-22548768 en Sandra Vastenhout, 0416-351388.

Passageavond
19:45, Sleeuwijk, Trefpunt. Schrijfster Joke Verweerd zal op de Passageavond in het Trefpunt van de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk vertellen uit eigen werk. Niet leden zijn van harte welkom, de entree bedraagt 2,50 euro, inclusief koffie.

Kleine geschiedenis
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Van de hand van Ton Lensvelt verscheen in 2017 de publicatie 'Kleine geschiedenissen van Dussen'. Dit boekje staat centraal in de lezing die de auteur houdt. Entree: 10 euro, vriendenpashouders of CJP krijgen 3 euro korting. Reserveren: www.kasteel-dussen.nl of via de reserveringslijn: 06-22150247.

donderdag 18 oktober

De Toneelvoorstelling
14:00, Rijswijk, de Nijenburcht. De Toneelvoorstelling, een voorstelling over criminaliteit. Deze voorstelling geeft tal van alledaagse voorbeelden over hoe mensen slachtoffer kunnen worden van criminaliteit. De entree is gratis en deelnemers hoeven zich niet aan te melden.

Publiekslezing
19:00, Gorinchem, Het Gasthuis. Specialisten en zorgprofessionals van Rivas Zorggroep delen hun kennis over dementie tijdens een publiekslezing in het Grand Café van Het Gasthuis in Gorinchem. Bezoekers worden op een laagdrempelige manier geïnformeerd over dementie en krijgen praktische tips over het omgaan met dementie, zowel thuis als in een verpleeghuis. Aanmelden kan tot maandag 15 oktober via www.rivas.nl/publiekslezingdementie of via Rivas Zorglijn 0900-8440.

Bijbel Open Avond Werkendam
20:00, Werkendam, Vlechtwerk. Bijbel open avond met M. Ezinga. De studie in Openbaringen wordt vervolgd met hoofdstuk 20, de studies die hieraan vooraf gingen, zijn terug luisteren op de website: www.bijbelopenwerkendam.nl.