Hop van Altena

woudrichem • Onder de noemer 'Hop van Altena' wordt een informatie-avond gehouden om de plannen voor het aanleggen en onderhouden van een hopveld op Hoeve Kraaiveld in Woudrichem te bespreken.

Het initiatief is door het Woerkumer Bier genomen en het is de bedoeling om tijdens de avond een werkgroep op te richten die de plannen verder gaat uitwerken. Het streven is om in april 2019 van start te gaan met de aanplant van diverse soorten aromatische- en bitterhopplanten. Speciaal voor deze avond is Henk Wesselink uitgenodigd. Wesselink is al jaren dé man achter de herintroductie van hop in Nederland. Als adviseur was hij betrokken bij bijna alle hopvelden die de laatste jaren zijn aangelegd. Op een onlangs in het Visserij Museum gehouden lezing door historicus Freek Ruis werd wederom bevestigd dat de hopteelt in het land van Altena eeuwen lang van economisch belang is geweest.

Door de indrukwekkende groei van kleine, lokale bierbrouwerijen, zoals het Woerkumer Bier, en de wens van de consument om meer te weten van de herkomst van eten en drinken, liggen er kansen voor de Nederlandse hopteelt. Vooral naar aromatische hoppen is veel vraag, want er is wereldwijd een fors tekort. 'Hop van Altena' wil graag de eeuwenoude traditie van hopteelt herstellen.

Geïnteresseerden zijn op 16 oktober vanaf 19:30 uur welkom op Woon-Werk boerderij Hoeve Kraaiveld, De Roef 4 in Woudrichem. Meer informatie: 06-53206099 of info@woerkumer.nl.