Lege flessen voor het Kornhuys

hank • Kerk en Samenleving Hank heeft dit jaar het Kornhuys in Dussen als project gekozen en gaat hier acties voor houden. De eerste actie bestaat uit het innen van lege flessen bonnen. Deze bonnen kunnen ingeleverd bij de Jumbo in Hank. De actie gaat 22 oktober van start en duurt tot en met 4 november.

Ook de actie 'Zon in de schoorsteen' begint weer. Er kunnen mensen opgegeven worden voor een pakketje met Sinterklaas. Dat kan bij Corina van Kuijck en Annette Versluis of via het contactformulier op onderstaande site. Op de eerste zaterdag van de maand zal de koopzegelactie voor Kerk en Samenleving starten bij de Jumbo in Hank.

q www.kerkensamenlevinghank.com


EHBO cursus Werkendam

werkendam • In MFC Vlechtwerk in Werkendam start dinsdag 30 oktober een EHBO cursus, inclusief Eerste Hulp aan kinderen. De in totaal tien lessen zullen om de veertien dagen worden gegeven. De cursuskosten, inclusief proefexamen en examen, kost 175 euro. Diverse zorgverzekeraars vergoeden een EHBO cursus.

Ook jongeren kunnen zich opgeven voor deze lessen, er kan al examen gedaan worden op 16-jarige leeftijd. Meer informatie bij EHBO vereniging Werkendam, A. Baas, 06-81569829 of secretariaat@ehbowerkendam.nl.

q www.ehbowerkendam.nl


Elluf elluf bal

dussen • De Klaitrappers zijn zich aan het opmaken voor Carnaval 2019. Op 10 november vindt het traditionele 'elluf elluf bal' plaats. De Klaitrappers hopen dan ook een volledige Raad van Elf te presenteren. Wie de deelnemers aan de grote klets zijn en wie de nieuwe trappers zijn, wordt geheim gehouden tot aan het bal. Dit alles natuurlijk onder het carnavalsmotto voor Carnaval 2019: 'Ge zit r'aon vaast'.