donderdag 4 oktober

Haak maar aan
10:00, Woudrichem, DOCK 60. Vanaf oktober is elke donderdagochtend: 'haak maar aan en brei maar raak', met deze donderdag koffie en lekkers vanaf 10:00 uur. Ten behoeve van Stichting Opkikker.

Moeilijke voeten
10:00, Wijk en Aalburg, Wijkestein. In de centrale hal van Wijkestein wordt een verkoopmorgen gehouden door Jonker Speciaal Schoeisel vof uit Wadenoijen, speciaal voor mensen met 'moeilijke' voeten.

Najaarsbingo
20:00, Werkendam. De Verenigde Zangers uit Werkendam houdt de Najaarsbingo met mooie geldprijzen. De bingo wordt gehouden in het gebouw van de buurtvereniging Havenstraat, ingang via Hofje.

vrijdag 5 oktober

Baraka kledingverkoop
8:30, Veen, Bagijnhof 50. Tweedehands (merk)kledingverkoop. Er is een ruim aanbod van zowel kinderkleding vanaf maatje 50-176 als dames- en herenkleding (XS-XXXL). Vrijdag van 8:30 tot 20:00 uur en zaterdag van 8:30 tot 13:00 uur. Tussen de middag zal er heerlijke soep zijn met broodjes en vanaf 10:00 uur wordt er op beide dagen verse Poon en Kibbeling gebakken. De opbrengst van deze dag zal in zijn geheel geschonken worden aan Voedsel, Hulp- en Evangelisatiemateriaal in Kenia. Meer informatie: Ineke van Steenis, 06-25197357.

Hackathon
10:00, Heusden, Bezoekerscentrum. 'Beleven in de vesting' houdt in samenwerking met de bewonersvereniging, de ondernemersvereniging en de gemeente Heusden de Hackathon 'Vestinghack'. Tijdens de hackathon gaan studenten aan de slag met de thema's openbare ruimte, ondernemen en bestuur. Zij bedenken innovatieve concepten om de toekomst van vesting Heusden te bestendigen.

Open dag
14:00, Woudrichem, Hoeve Kraaiveld. De nieuwe woon- en werkboerderij Kraaiveld houdt een open dag voor belangstellenden. Zij kunnen op die dagen een kijkje nemen op deze locatie en kennismaken met een aantal medewerkers.

Bruin café
14:00, Drongelen, Dorpshuis De Oude School. Is er een bruin café in Drongelen? Letterlijk is dat niet zo, maar qua sfeer overtreft Dorpshuis De Oude School zeker vele bruine café's. Ook een keer sfeer proeven: het winterseizoen gaat weer van start deze vrijdag. De Oude School is dan wekelijks op vrijdag open van 14:00 tot 1:30 uur en vanaf 19:00 uur.

Open tuin en brocantemarkt
16:00, Uppel, Uppelsehoek 20. Op vrijdag 5 oktober van 16:00 tot 20:00 uur en zaterdag 6 oktober van 10:00 tot 16:00 uur is er de jaarlijkse open tuin en brocantemarkt in Uppel. De tuin is al in herfstsfeer en de grote boerenschuur staat vol antiek, curiosa en brocante. Ook zijn er heerlijke jams en chutneys uit eigen keuken en prachtig keramiek van Pia.

Inzamelen rommelmarkt
12:00, Wijk en Aalburg, Polstraat 89. Inzameling voor de rommelmarkt van de hervormde gemeente Wijk. Spullen kunnen vrijdag 5 oktober tussen 18:00 en 20:00 uur en zaterdag 6 oktober tussen 10:00 en 12:00 uur worden gebracht aan Polstraat 89 in Wijk en Aalburg: door de poort helemaal naar achteren rijden.

Bingo
20:00, Rijswijk, Kantine GRC'14. Bingo bij GRC'14 in de kantine aan de Karbogerd. De deuren gaan om 19:00 uur open, het spel begint om 20:00 uur. Het eerste kopje koffie of thee is gratis.

Rikken
20:00, Eethen, Kantine GDC. Rikken in de kantine van GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur

zaterdag 6 oktober

Bazaar Maaswaarden
9:30, Wijk en Aalburg, Zorgplein Maaswaarden. Jaarlijkse bazaar van Zorgplein Maaswaarden in het atrium van Wijkestein. Er is van alles te doen, onder andere verkoop van bloemen/ planten, tweedehands boeken, handwerk, boerenworsten en cadeauartikelen. Maar ook allerlei activiteiten, zoals enveloppen trekken met mooie prijzen, inschrijven voor een konijn en boodschappenmand, of raden naar de totaal leeftijd van een aantal bewoners. Het rad van avontuur met het bekende plaatsnamenspel zal ook weer vele rondes draaien.

VitaliTijd
10:00, Gorinchem, Van Rappardhal. Rivas houdt een evenement dat helemaal in het teken staat van vitaliteit en gezondheid: 'VitaliTijd'. Het evenement is gratis toegankelijk met een via www.rivas.nl/evenement bestelde toegangskaart.

Plantenruilbeurs
10:00, Gorinchem, Omnia College. Groei en bloei afdeling Gorinchem houdt een plantenruilbeurs. De ruilbeurs wordt gehouden bij het Omnia College, W. de Vries Robbéweg 27 in Gorinchem. Vanaf 9:15 uur kunnen de planten worden uitgestald en bekeken.

Open dag
13:00, Woudrichem, Hoeve Kraaiveld. De nieuwe woon- en werkboerderij Kraaiveld houdt een open dag voor belangstellenden. Tijdens de open dagen is het mogelijk om een wandeling, zelfstandig of onder begeleiding, te maken over het landgoed. Onderweg staan verschillende informatiestands waar bezoekers worden geïnformeerd over het wonen en werken op Kraaiveld en over de producten die van het land komen.

Veteranencafé
14:00, Gorinchem, Grote Haarsekade 120. Veteranencafé in POGO, Podium Gorcum. Veteranen en voormalige en actief dienende militairen zijn met hun partners van harte welkom.

Rietje Bijl
15:30, Woudrichem, galerie MikstMedia. Opening van de expositie van beeldend kunstenaar Rietje Bijl: schilderijen in gemengde techniek. De werken zijn tot en met 10 november te bezichtigen op vrijdag en zaterdag van 13:30 tot 17:00 uur en op afspraak, via 0183-302617 of www.mikstmediawoudrichem.nl.

Najaarsconcert
19:30, Heusden, Grote of Catharijnekerk. Dit concert van het Heusdens Mannenkoor staat in het teken van het 25-jarig jubileum van vaste begeleidster Mariska Swinkels. Mariska heeft zelf de nummersuitgezocht. Naast het Heusdens Mannenkoor verleent de sopraan Hannie van Huijgevoort uit Waalwijk medewerking aan de avond. Ook Dameskoor Des Unique uit Tilburg zal optreden. De entree bedraagt 10 euro.

Oktoberfest
19:30, Genderen, 't Dorpshuis. In 't Dorpshuis in Genderen wordt een Oktoberfest gehouden, met medewerking van fanfare Excelsior uit Genderen, muziekvereniging KKM FüRTH uit Duitsland en DJ de Mok. Kaarten kosten 10 euro per stuk, inclusief een gratis bierpul. Kaarten kunnen besteld worden via oktoberfestexcelsior-genderen@outlook.com of de avond zelf aan de deur van 't Dorpshuis.

Psalmzangavond
19:30, Werkendam, Rehobothkerk. De Christelijk Gemengde Zangvereniging Hallelujah houdt een Psalmzangavond in de Rehobothkerk. Door Eendracht Verbonden zingt een aantal psalmbewerkingen, daarnaast is er aandacht voor samenzang. Dominee P.J. Droogers houdt een meditatie over Psalm 62 met het thema 'Stil voor God'. De toegang is vrij, maar er zal gecollecteerd worden voor de Leevboerderij van Stichting Het Erfdeel.

Spel- en game avond
20:00, Almkerk, De Pomp. Spel en Gameavond in jongerencentrum De Pomp. Voor een potje poolen, tafeltennissen of tafelvoetballen, 'gamen' of een simpel bord- of kaartspel. Meer informatie: www.depomp.com.

Benefiet korenavond
20:00, Wijk en Aalburg, Oude Kerkstraat 19A. Benefiet korenavond. De liederen van het programma sluiten aan bij het thema 'Uitzien naar licht'. De avond wordt muzikaal ingevuld door Grevelsduins mannenkoor 'De Lofstem' en jongerenkoor Rejoice uit Haaften. Daarnaast is er ook samenzang. Een kaartje kost 7,50 euro, inclusief consumptie.

Najaarsconcert
20:00, Nieuwendijk, gereformeerde kerk. Najaarsconcert door mannenkoor Onderling Genoegen uit Nieuwendijk, met als gastkoor: Chr. gemengd koor De Lofstem uit Woubrugge. Aan de piano Henk Teuling. De algehele muzikale leiding is in handen van Johan den Hoedt. Toegang: 5 euro per persoon.

Zielehuid
20:30, Gorinchem, Theater Peeriscoop. Première Zielehuid met Eva van den Bosch en Deborah van der Velde.

zondag 7 oktober

Gezinsdienst
10:00, Sleeuwijk, Oude kerkje, Kerkeinde 31. De hervormde gemeente Ichthus uit Sleeuwijk houdt een gezinsdienst als opening van het winterwerk. De dienst zal worden geleid door dominee Van Dijk uit Zeist. Thema: 'Met hart en ziel'. Muzikale medewerking zal worden verleend door Ichthus ensemble.

Golfwedstrijd singles
11:00, Almkerk, Golfpark Almkreek. SingleGolfers.nl houdt een golfwedstrijd op Golfpark Almkreek in Almkerk. Het evenement is speciaal bedoeld voor singles en sportsingles, dat wil zeggen: de partner golft niet. Meer informatie: www.singlegolfers.nl/kalender.

Wad
12:30, Almkerk, Hollywoud. Hollywoud heeft een bijzonder smakelijke voorstelling op het programma staan: een High Tea & Movie rond de natuurfilm 'Wad, Overleven op de Grens van Water en Land'. Tijdens de film worden er kopjes thee en diverse zoete en hartige hapjes geserveerd. Meer informatie www.hollywoud.nl of 0183-307286.

Good Girl
16:00, Gorinchem, Theater Peeriscoop. De Fiere Vrouwen komen naar Theater Peeriscoop. Ze spelen de allereerste try out van hun nieuwe muziekvoorstelling Good Girl, onder regie van Ko van den Bosch.

Thuis bij Muis
14:30, Woudrichem, Tante Bethje Books & Co. De kinderboekenweken zijn gestart. Pauline Baartmans, illustrator en bedenker van Thuis bij Muis komt bij Tante Bethje Books & Co. op visite. Ze heeft een leuk programma voorbereid voor kinderen van 2 tot 6 jaar oud. Ze gaat voorlezen, met de kinderen tekenen en signeert haar boek. De entree is gratis, graag wel even aanmelden: tantebethjebooks@gmail.com of 06-22660901.

Israëlzondag
18:30, Genderen, gereformeerde kerk. In Genderen zal om 18:30 uur een samenkomst rondom Israëlzondag worden gehouden met dominee Kees van Velzen en Christiaan Verwoerd en band. Het thema is 'Gewichtheffen omdat het moet'.

maandag 8 oktober

Grote kledingmarkt
8:30-19:00, Nederhemert, Ormelingstraat 36. Ook op dinsdag 9 oktober van 8:30 tot 11:30 uur. Grote tweedehands kledingmarkt voor het goede doel. Ook nieuwe kleding, grote en kleine maten, hoeden en textiel. Meer informatie: Dicky van Boggelen, 06-16686264.

Afdelingsavond
19:45, Meeuwen, Dorpshuis. Vrouwen van Nu afdelingsavond Meeuwen met de heer Wintermans over brandveiligheid.

Beheer financiën
20:00, Sleeuwijk, Dagactiviteitencentrum Rietveld. Informatieavond over beheer van financiën, erven en schenken, juridische bescherming. Platform VG regio Midden en West Brabant organiseert deze informatiebijeenkomst voor ouders, familie en /of naaste betrokkenen van mensen met een verstandelijke beperking. Aanmelden: r-vanhees@home.nl.

Gebruiksaanwijzing kinderen
20:00, Oudheusden, Bibliotheek. Donald en Caroline Kwint-Schenk geven een lezing over de gebruiksaanwijzing van jouw kind, waardoor je precies weet wat jouw kind nodig heeft. De toegang tot de lezing is gratis, aanmelden via de website.

dinsdag 9 oktober

Repair café
9:30, Almkerk, Kringloopcentrum Altena. Iedere tweede dinsdag van de maand houdt Trema Welzijn samen met en in Kringloopcentrum Altena een Repair Café.

De Toneelvoorstelling
14:00, Woudrichem, de Zalmtrek. De Toneelvoorstelling, een voorstelling over criminaliteit. Deze voorstelling geeft tal van alledaagse voorbeelden over hoe mensen slachtoffer kunnen worden van criminaliteit. Op een leuke manier krijgen bezoekers meer informatie over dit onderwerp en allerlei behulpzame tips.

woensdag 10 oktober

Koersballen
14:00, Genderen, Dorpshuis. Koersballen voor senioren in het Dorpshuis van Genderen.

Verkiezingsgesprek
20:00, Sleeuwijk, Altena College. Tijd om een duidelijk standpunt in te nemen als het op duurzaamheid aankomt. Naast politieke partijen zullen onder andere ook de Agrarische Natuur Vereniging, ZLTO-Altena, woningcorporaties, Brabants Landschap, energiecoöperatie DEcAB, ondernemers en inwoners van zich laten horen. Hennie Roorda, heemraad van waterschap Rivierenland dat in 2025 duurzaam wil zijn, zal het gesprek leiden.