Controle op fout parkeren

wijk en aalburg • De BOA gaat in de Grote Kerkstraat en de Azaleastraat in Wijk en Aalburg controleren op fout parkeren. Op deze locaties wordt wordt geklaagd over parkeren op het trottoir, zo laat de BOA weten. "Voetgangers met een rollator moeten daardoor de rijbaan op. Lijkt me niet de bedoeling. Er komen controles en, zo nodig, bekeuringen."


'Levensboom' krijgt groen licht

genderen • Het Aalburgse college stemt in met de komst van een kunstwerk op het plantsoen tegenover de hervormde kerk in Genderen. Kunstenaar Richard van der Koppel gaat aan de slag met het werk 'De Genderse Levensboom', dat dus een plek krijgt aan de Kerkstraat. Het kunstwerk is een wens van de dorpsraad, dat in overleg met het kerkbestuur en omwonenden de locatie heeft gekozen. Voor de realisatie van 'De Genderse Levensboom' krijgt de dorpsraad een financiële bijdrage van de Aalburgse Cultuurraad.


Onderscheiding voor Drunenaar

drunen • Harry Elshout uit Drunen is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Elshout is ruim 30 jaar de kartrekker van de Vrije Tijds Club (VTC), voorheen Zorgenkind, voor mensen met een beperking. Officieel voorzitter, maar in de dagelijkse praktijk is hij manusje-van-alles. Zijn enorme inzet weerspiegelt zich in de continuïteit van de groep, die elke maandagavond bij elkaar komt om deel te nemen aan verschillende activiteiten. In de afgelopen 30 jaren heeft Elshout heel veel taken die bij het goed functioneren van een dergelijke club horen op zich genomen. Sinds enkele jaren is de Drunenaar ook als vrijwilliger betrokken bij ContourDeTwern. Hij helpt cliënten van deze organisatie bij hun administratie, bij het doen van boodschappen en is incidenteel ook inzetbaar als vrijwilliger bij vervoer. De decoratie van Elshout vond plaats bij gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de VTC.