Opvoeden is samenspel

heusden • De Week van de Opvoeding wordt gehouden tot en met 7 oktober. Bijeen grijpt deze week aan om activiteiten op het gebied van opvoeden en opgroeien in de gemeente Heusden extra onder de aandacht te brengen bij grote en kleine inwoners. Dat wordt gedaan met de Samenspel Challenge. De Week van de Opvoeding wordt ieder jaar georganiseerd om aandacht te vragen voor de opvoedvragen die veel ouders/opvoeders hebben en om die bespreekbaar te maken.

Medewerkers van Bijeen mogen de komende week zeventig exemplaren van het Samenspel weggeven. Het Samenspel is een boekje met daarin 20 'challenges' (uitdagingen), activiteiten die ouders/ opvoeders en kinderen samen kunnen ondernemen om hun band te verstevigen. Onder andere de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau, de schoolmaatschappelijk werker, de jeugdconsulent en de vrijwilligers van gezinsondersteuning doen het spel cadeau aan ouders/ opvoeders en kinderen (en jongeren) die het leuk vinden om met hun gezin een challenge uit het boekje te doen. In ruil daarvoor wordt hen gevraagd om erover te vertellen op Facebook of op Instagram. Alle ervaringen zijn te volgen op Facebook via @Bijeenheusden.

Nieuwsgierig geworden naar het Samenspel? Er liggen inkijkexemplaren in de wijkwinkels van Bijeen in Drunen, Oudheusden en Vlijmen. Daarnaast wordt tijdens de Week van de Opvoeding iedere dag een idee voor een Samenspel-activiteit gedeeld via de Facebookaccount van Bijeen Heusden.

q www.bijeenheusden.nl


Informatieavond borstafwijkingen

leerdam • Het mammacareteam van het Beatrixziekenhuis houdt woensdag 17 oktober, tijdens de landelijke borstkankermaand, een informatieavond over het bevolkingsonderzoek borstkanker en afwijkingen in de borst. Deze avond is bedoeld voor vrouwen die in aanmerking komen voor het bevolkingsonderzoek en hier graag meer over willen weten. Tijdens de informatieavond krijgen bezoekers een goed beeld van borstkankeronderzoek, de mogelijke uitkomsten ervan en de eventuele vervolgstappen. Verpleegkundig specialist Marry Boes-van Laar geeft uitleg over het bevolkingsonderzoek en gaat in op goedaardige afwijkingen die in de borst kunnen ontstaan. Mammachirurg Sylvia de Jong vertelt over kwaadaardige afwijkingen van de borst en over de behandeling van borstkanker.

De bijeenkomst wordt woensdag 17 oktober gehouden van 19:00 tot 21:30 uur in de grote zaal in Lingesteyn aan het Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam. Aanmelden kan tot en met vrijdag 12 oktober via mammab1@rivas.nl of 0183-644818.

q www.beatrixziekenhuis.nl