Overwinningen Cross Smash

werkendam • Zowel het eerste als tweede team van BC Cross Smash speelde deze speelronde tegen De Zender uit Lopik. In beide gevallen leverde dit een dik verdiende 7-1 overwinning voor de Werkendamse badmintonners op. Het eerste team revancheerde zich hiermee voor de onnodige nederlaag van vorige week. Joep Sijtsma en Rick van de Boom speelde voor het eerst dit seizoen mee in team 1. Beide spelers wisten hun wedstrijden te winnen en lieten zien meteen scherp te zijn. Het tweede team pakte belangrijke punten in de strijd om de koppositie. Ronald van Wijk en Kimberley Verwoert speelde in team 2 hun eerste wedstrijden van dit seizoen en deden dit zeer verdienstelijk door, op het gemengd dubbel na, de wedstrijden overtuigend te winnen.


ZVDO'74 speelt gelijk in thriller

andel • ZVDO'74 heeft zaterdag in een spannende wedstrijd gelijk gespeeld tegen De Krabben uit Bergen op Zoom. In Andel werd het 9-9. De mannen uit Bergen op Zoom begonnen gedreven aan de wedstrijd, dat zich uitte in een aantal goede kansen aan hun zijde. Keeper Rob Vos was echter ook scherp en hield de eerste schoten uit zijn doel. Het eerste van ZVDO '74 wist halverwege de eerste periode een aantal overtalsituaties te creëren, waaruit Seppe de openingstreffer van de wedstrijd kon scoren. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en dat was in de score te merken. De eerste periode werd met 3-2 voor ZVDO'74 afgesloten. De tweede en derde periode lieten een ander beeld zien. Het team uit Bergen op Zoom creëerde goede kansen en wist deze ook af te maken, terwijl ZVDO'74 minder in scoringspositie kwam en zodoende amper tot scoren kwam. Vlak voor het einde van de derde periode was het eerste team van De Krabben uitgelopen tot 4-8. Met nog twee doelpunten in de laatste minuut voor ZVDO'74 werd de schade enigszins beperkt, maar het was duidelijk dat het de laatste periode anders zou moeten. In deze laatste periode waren de mannen van ZVDO'74 bij de les en scherper dan hun tegenstander. De achterstand was halverwege al omgebogen tot een gelijkspel: 8-8. Hierna ontvouwde zich een echte waterpolothriller. Met nog 1 minuut te spelen kreeg ZVDO'74 een uitgelezen kans om op voorsprong te komen uit een overtalsituatie, maar het mocht niet zo zijn. In de tegenaanval wisten De Krabben tot score te komen, en zo 40 seconde voor het eindsignaal op een 8-9 voorsprong te komen. In een ultieme aanval wist Emiel een overtalsituatie te creëren en deze zelf af te maken, waarmee hij de score 25 seconden voor het einde op 9-9 zette. Aankomend weekend speelt ZVDO'74 uit tegen een andere promovendus, SWNZ uit Schijndel.


Gelijkspel voelt als winst voor SKV

sleeuwijk • In de tweede thuiswedstrijd op rij hebben de korfballers van SKV zaterdag gelijk gespeeld tegen Triade uit Groot-Ammers. In Sleeuwijk werd het 11 tegen 11. SKV vierde dit gelijkspel als een overwinning, omdat het eerste punt in de 3e klasse hiermee een feit is.

Voor SKV was het duel tegen Triade op voorhand een lastige dobber om van te winnen. De nieuwe ploeg heeft net twee zware wedstrijden achter de rug tegen de koplopers uit deze klasse. Aankomend weekend mogen de Sleeuwijkers afreizen naar Spijkenisse, waar Olympia de thuisploeg is.