• In Heusden wordt dit weekend een Hackathon gehouden.
• In Heusden wordt dit weekend een Hackathon gehouden.

Hackathon in Heusdense vesting

heusden • 'Beleven in de vesting' houdt in samenwerking met de bewonersvereniging, de ondernemersvereniging en de gemeente Heusden op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober de Hackathon 'Vestinghack'.

Tijdens de Hackathon gaan studenten aan de slag met de thema's openbare ruimte, ondernemen en bestuur. Zij bedenken innovatieve concepten om de toekomst van vesting Heusden te bestendigen. In verschillende teams gaan de studenten aan de slag in het Bezoekerscentrum aan de Pelsestraat in Heusden. In deze marathon bedenken en onderzoeken studenten, onder tijdsdruk, allerlei oplossingen die mogelijk in de vesting ingezet kunnen worden gericht op drie thema's. Gedurende de nacht zal er desgewenst doorwerkt worden.

Op vrijdagochtend 5 oktober wordt het startschot van de 'Hack' gegeven. De teams worden dan rondom de thema's gevormd. De teams bestaan uit universitaire/ HBO studenten van de studierichtingen: Toerisme en Recreatie, Bestuurskunde en Sociologie. Op basis van probleemstellingen worden dan op zaterdagmiddag 6 oktober oplossingen aan een vakjury en aan de vestingbewoners gepresenteerd. Heusdenaar Cher ten Have, lid van de initiatiefgroep Vestinghack, vertelt dat leden van de teams ook vestingbewoners en vestingondernemers actief gaan opzoeken. ''Dat kan op straat, in de winkels, op een terras of bij mensen thuis. De opzet is dat de studenten niet belemmerd worden door geschiedenis, regelgeving, politieke standpunten en het beleid van de gemeente. Met open vizier zullen zij vanuit verschillende invalshoeken problemen benaderen.''


q www.vestinghack.nl