• Dit weekend opent Kraaiveld de deuren voor publiek.
• Dit weekend opent Kraaiveld de deuren voor publiek.

Open dagen op boerderij Kraaiveld

woudrichem • De woon- en werkboerderij Kraaiveld houdt vrijdag 5 oktober van 14:00 tot 17:00 uur en zaterdag 6 oktober van 13:00 tot 16:00 uur een open dag voor belangstellenden.

Geïnteresseerden kunnen deze dagen een kijkje nemen op de locatie en kennismaken met een aantal medewerkers. Kraaiveld maakt onderdeel uit van zorginstelling 's Heeren Loo en is bedoeld voor mensen met een (lichte) verstandelijke beperking.

Het complex is vernoemd naar landgoed Kraaiveld, dat bestaat uit een moderne woon-werkboerderij, een gezinshuis, een moestuin en allerlei fruitbomen. Kraaiveld is gelegen in het landelijke gebied tussen Sleeuwijk en Woudrichem. Er gaan ongeveer vijftien (jong) volwassenen met een lichte verstandelijke beperking onderdak vinden op Kraaiveld. Ook kunnen mensen met een verstandelijke beperking die niet op Kraaiveld woonachtig zijn er terecht voor dagbesteding. De bewoners van Kraaiveld wonen en werken op de boerderij. De werkzaamheden zijn zoveel mogelijk afgestemd op hun wensen en mogelijkheden. Zo kappen ze zelf het hout, onderhouden de biologische moestuin en fruitbomen. Ook behoort bierbrouwen in de brouwerij op het eigen terrein tot de mogelijkheden, net als het verzorgen van dieren. Op het terrein komt tevens een winkel en een kleine horecagelegenheid.

Tijdens de open dagen is het mogelijk om een wandeling, zelfstandig of onder begeleiding, te maken over het landgoed. Onderweg staan verschillende informatiestands met informatie over het wonen en werken op Kraaiveld en over de producten die van het land komen. Aan het einde van de wandeling is er een kleine versnapering.