Nieuwe eerste burger Heusden

heusden • De gemeenteraad van Heusden heeft besloten VVD'er Willemijn van Hees (40 jaar) voor te dragen als nieuwe burgemeester van Heusden. Willemijn van Hees is op dit moment burgemeester van Geertruidenberg. "In Van Hees heeft Heusden een bevlogen aanjager gevonden, die goed aansluit bij het in belangrijke mate door onze inwoners opgestelde profiel. De vertrouwenscommissie was unaniem in haar voordracht", zo laat de gemeente Heusden in een persbericht weten. Naar verwachting wordt Willemijn van Hees eind november geïnstalleerd als burgemeester van Heusden.

Bij haar aanstelling in Geertruidenberg was Van Hees de jongste vrouwelijke burgemeester van Nederland. Daarvoor was zij wethouder in de gemeente Zundert. Voor haar bestuurlijke carrière was zij onder andere actief als freelance journalist en communicatieadviseur. Willemijn van Hees is getrouwd en heeft twee kinderen.


BoekbankHank

hank • Als men boeken weg wil doen zijn deze altijd welkom bij de BoekbankHank. de boeken kunnen worden gebracht bij Corina van Kuijk-Klute, Kerkstraat 35 in Hank of bij Annie en Arie Dolislager, Julianastraat 23 in Hank. Ook kunnen boeken afgeleverd worden bij de pastorie aan de Kerkstraat 15A, op maandag-, dinsdag- en donderdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur. In de basisschoolvakanties alleen op dinsdagmorgen. BoekbankHank houdt twee keer per jaar een boekenmarkt.


Team Altena bereikt de top

altena • Team Altena heeft afgelopen zaterdag de Mont Ventoux bedwongen. Alle deelnemers bereikten de top fietsend, wandelend of hardlopend. Er waren zelfs drie deelnemers die meerdere keren de bergen hebben beklommen. Met deze actie tegen kinderslavernij in Haïti werd door Team Altena uiteindelijk 19.238 euro opgehaald. Het evenement van Woord en Daad leverde in totaal 252.329 euro op. De volgende editie staat gepland voor 21 september 2019.