• Muziek tussen de rivieren brengt Bach naar Woudrichem.
• Muziek tussen de rivieren brengt Bach naar Woudrichem.

Muziek tussen de rivieren met Bach

altena • 'Muziek tussen de rivieren', dat is de naam van de onlangs opgerichte stichting die in deze streek graag muziek onder de aandacht brengt, ongeacht leeftijd.

Dat gaat de stichting niet alleen doen door concerten te houden, maar ook door mensen op een aansprekende manier te betrekken. Door scholen bij een muzikaal project in te schakelen, bijvoorbeeld. Of stel: je ziet en hoort altijd goede zangers en musici de schitterendste muziek uitvoeren, en je hebt er zelf ook altijd al eens aan willen 'ruiken' door het zelf te ervaren. Dat kan bij 'Muziek tussen de rivieren', door bijvoorbeeld een cantate-workshop te doen met zanglustige familie en vrienden, en dan het eindresultaat neer te zetten, begeleid door een compleet barokorkest.

Zaterdag 24 november zal in de Sint Martinuskerk in Woudrichem het eerste concert onder auspiciën van de nieuwe stichting worden gegeven. Johann Sebastian Bach zal deze avond centraal staan en tijdens het concert wordt een viertal cantates en een motet van J.S. Bach uitgevoerd. Ze hebben allen te maken met de eindigheid van het bestaan op deze aarde, maar Bach geeft op zijn minst het gevoel dat daar niet over getobd hoeft te worden. Het thema van dit concert is 'Troost'. Tijdens deze avond kunnen bezoekers de bijbel inzien waarin Bach aantekeningen heeft gemaakt. Het betreft de facsimile-heruitgave van de driedelige bijbel die bij hemzelf op de werktafel heeft gelegen. Uitgever Dingeman van Wijnen is aanwezig om een en ander over Bach en deze bijbel te vertellen. De presentatie begint om 19:15 uur het concert om 20:00 uur.


q muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com