• GRC 14 begon het seizoen zaterdag met een gelijkspel tegen Nieuw Lekkerland.
• GRC 14 begon het seizoen zaterdag met een gelijkspel tegen Nieuw Lekkerland. Foto: Jan Noorlandt

Tiental GRC 14 knokt zich naar remise

'Het liefst start je met drie punten'

giessen • Met de 1-1 had het ondertal van GRC 14 het hoogst haalbare er uit gesleept tegen het hoger aangeslagen Nieuw Lekkerland. Trainer Piet de Kruif was er content mee. "Als je kijkt hoe hard dat we gewerkt en elkaar geholpen hebben, ben ik trots op mijn ploeg", beschouwde de trainer van GRC 14 na. "Met de rust stonden we onverdiend met 0-1 achter, maar dat telt in het voetbal niet. Net na de rust viel die rode kaart voor Lars Kruissen en dat is dan nog een extra domper. Als je met z'n allen nog harder gaat werken en er nog een 1-1 uit sleept, dan ben ik daar wel super tevreden mee. Het liefst start je met drie punten, maar hiermee moet je heel tevreden zijn", vond de trainer van de fusieclub.

Aanvankelijk kwam de wedstrijd op sportpark Almbos wat moeizaam op gang. In de nattigheid kregen de toeschouwers het er zeker niet warm van. Beide ploegen probeerden het heft in handen te nemen, maar het enigste wapenfeit bleef aanvankelijk wat dreiging. Ook aan de andere kant smoorde de dreiging van Nieuw Lekkerland over het algemeen in de zestien meter. Halverwege de eerste helft kwam er eindelijk wat meer vaart in de wedstrijd op het uitstekend bespeelbare kunstgras. Keeper Edward de Groot van Nieuw Lekkerland redde echter op de eerste mogelijkheid voor Ousmane Traore.

De sluippost sloeg even later ook een knal van Wilco van Rossem knap uit de kruising. Nadat Marco Strik van dichtbij naast kopte, waren de goden GRC 14 ook niet goed gezind bij een schuiver van Samed Koksal. Tot ieders verbazing belandde de schuiver nog op de paal. Aan de andere kant begon ook Nieuw Lekkerland zich te roeren. Een lang schot van Wim de Jong spatte op de vuisten van keeper Dennis Mijdam, die vervolgens ook een knappe redding in huis had op de poging van Nieuw Lekkerlander Jeron Wolf. Uit de corner was het op slag van rust plotseling wel raak. Marc Kruiper dook op in de voorste linie en kopte de 0-1 stijf in de kruising. Het betekende een fikse tegenvaller voor GRC 14.

Gelijkmaker

Na de rust ging GRC 14 op jacht naar de gelijkmaker, maar de plannen werden direct doorkruist door een rode kaart voor Lars Kruissen, die in de ogen van scheidsrechter Melvin Vink te wild in kwam op een tegenstander aan Nieuw Lekkerlandse kant.

Een vrije trap rand zestien meter gaf GRC 14 echter de veerkracht aan bij de combinatie uit Giessen en Rijswijk. Uit de prachtig ingeschoten vrije trap en de 1-1 gaf Wesley van den Oever het tiental weer moed. Even later had het voor GRC 14 er nog fleuriger uit kunnen zien, nadat Michael van den Oever onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Melvin Vink gooide echter roet in het eten en wuifde de zekere strafschop weg.

Vervolgens begon Nieuw Lekkerland nog flink aan de bel te trekken en werd het billen knijpen voor het ondertal bij GRC 14, dat de laatste krachten aanboorde. Gelukkig voor de thuisploeg werd een doelpunt van Nieuw Lekkerland nog afgekeurd wegens buitenspel. Het begon wel danig te kraken bij GRC 14 en met man en macht werd het lonkende punt verdedigd. Nieuw Lekkerland zette er alle druk op om nog een beslissing te forceren. Een beslissing viel er echter niet. Een poging van Tonnie Stok werd nog half geblokt en trainer Piet de Kruif liet Ricky Vroon en Kenneth Kops nog opdraven als verse krachten voor de leeg gespeelde Ousman Traore en Michael van den Oever.

Op de paal

In de dying seconds verpaste Tonnie Stok nog wel de winst voor de gasten met een schot op de paal. In de blessuretijd was een rode kaart voor Lennert de Vries na een stevige ingreep op Kenneth Hoeke het laatste wapenfeit in het enerverende duel, dat in 1-1 eindigde en waarin de complimenten voor GRC 14 waren vanwege de geweldige veerkracht en strijdlust.