Woudrichemmer rijdt door

woudrichem • Een 32-jarige man uit Woudrichem is zondagochtend vroeg aangehouden omdat hij was doorgereden nadat hij een 22-jarige plaatsgenoot had geschept. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. Twee voetgangers liepen rond 5:00 uur over de Middelvaart toen één van hen door een achterop komende auto werd geschept. Het 22-jarige slachtoffer uit Woudrichem kwam in een sloot terecht. De bestuurder reed na de aanrijding door. Hij kon snel opgespoord worden en is bij zijn woning aangehouden. Hij was vermoedelijk onder invloed van alcohol en is ingesloten voor verder onderzoek.


Verkorte EHBO cursus in Uitwijk

uitwijk • Bij KNV EHBO Vereniging Uitwijk-Waardhuizen gaat in januari een verkorte EHBO cursus van start. Op 3 en 4 januari start de vereniging een nieuwe cursus EHBO inclusief reanimatie met AED in Uitwijk. Tijdens deze twee dagen gaan deelnemers aan de slag gaan met de theorie en de praktijk. Vrijdagavond 4 januari volgt meteen het examen. De cursuskosten bedragen 175 euro, inclusief koffie, lunch en een hapje op vrijdag. Veel zorgverzekeraars vergoeden de cursus EHBO, inclusief reanimatie en AED, dus dat is zeker de moeite van het informeren waard. Meer informatie of aanmelden: Carola Hooghiemstra: 0183-760808 of info@uw-ehbo.nl. Kijk ook eens op de Facebookpagina van de vereniging.


Hanks geluid

hank • In navolging van nationale radiozenders, die ook regelmatig een te raden geluid uitzenden, wordt dit ook gedaan in Hank. Het geluid is voor de deelnemers aan de hanKwis één van de vele vragen die ze moeten beantwoorden. 23 teams staan klaar om het goede antwoord te vinden. Maar ook inwoners van Hank die niet mee doen aan de hanKwis mogen dit keer proberen het geluid te gaan raden. Het is een typisch Hanks geluid of komt uit de omgeving van Hank. Meer wil de organisatie er niet over kwijt. Het geluid is te horen op de website van archiefkringhank.nl of via hun Facebookpagina. Vanaf 28 september staat het geluid online. Op de feestavond van de grote hanKwis op 24 november zal het geluid bekend gemaakt worden.