OV-actie Progressief Altena effectief

altena • De oproep van Progressief Altena aan bezoekers van de Zomerfeesten in Gorinchem om zich op te geven als zij na de festiviteiten in Gorinchem nog naar Altena willen varen, was effectief, zo laat de partij weten.

"Een pluim voor Riveer. De jongere deelnemers aan de actie zijn blij met de extra veerdienst. En zeker ook met ons retourkaartje." Progressief Altena vindt het ook leuk om te zien dat de de meeste feestgangers naar de zomerfeesten druk met elkaar in gesprek zijn. "Waaruit maar weer eens blijkt hoe belangrijk vervoer voor verbinding en beleving is."

Ook op de leugenbank van Woudrichem snappen ze de actie van Progressief Altena voor beter openbaar vervoer wel. "De Woerkummers zijn kritisch op hoe de veerdienst is geregeld. Niet alleen de tijden, maar ook de betrouwbaarheid en informatievoorziening kunnen beter." Progressief Altena gaat met de verbeterpunten aan de slag.

Progressief Altena wil meer en beter openbaar vervoer in de regio. De aangepaste dienstregeling tijdens de Zomerfeesten was mooi, maar niet genoeg.


"Wij willen ook de rest van het jaar een uitgebreider vaarschema. Zodat je niet al om 18:15 uur de laatste boot naar Altena moet pakken. Of drie kwartier later de laatste bus. Wij gaan ons daar hard voor maken in onze nieuwe gemeente Altena. Voor méér overtochten en een beter OV."