donderdag 23 augustus

Zwem4daagse Sleeuwijk
17:30, Sleeuwijk, zwembad Bijtelskil. Zwemvierdaagse in zwembad Bijtelskil, met deze avond naast het baantjes zwemmen onder andere ook een roofvogelshow. Kijk op Facebook voor meer informatie of op www.zwembadbijtelskil.nl.

Zomerfeest Genderen
17:30, Genderen. Ook dit jaar is er tijdens Zomerfeest Genderen weer de mogelijkheid om de inwendige mens te plezieren. Ditmaal is het thema Genders Buffet met onder andere met diversen salades, stokbrood met kruidenboter, broodje warm vlees, broodje barbequeworst en voor de kinderen poffertjes. De kosten voor het eten zijn net als voorgaande jaren 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Aanmelden is mogelijk via zfg.eten@gmail.com. Om 20:00 uur gaat de tweede spelavond van de Dorpsquiz van start. Deze avond zal muzikaal omlijst worden door Corné music.

Bevertocht
19:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Bevertocht onder leiding van een gids. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

vrijdag 24 augustus

Zomerfeest Genderen
21:00, Genderen. Dit jaar wordt er een waar feestje gebouwd tijdens Zomerfeest Genderen door twee fantastische bands uit de regio: Missing One en 100% katoen.

Zwemvierdaagse Sleeuwijk
17:30, Sleeuwijk, zwembad Bijtelskil. Zwemvierdaagse in zwembad Bijtelskil, met deze slotavond naast het baantjes zwemmen onder andere ook een schuimparty. Kijk op Facebook voor meer informatie of op www.zwembadbijtelskil.nl.

Nacht van de Vleermuis
19:30, Giessen, Fort Giessen. Altenatuur organiseert de Nacht van de Vleermuis. Vleermuisdeskundige Jan Van Haaften geeft om 19:30 uur een presentatie met algemene informatie over deze geheimzinnige zoogdiertjes. Kenners wandelen na afloop, als het echt donker is met de bezoekers een rondje om het fort met een batdetector. De toegang is gratis.

zaterdag 25 augustus

De 21ste DAK Wandelshop Tocht 2018
10:00, Drunen. De DAK Wandelshop Tocht gaat door het Nationale Park de Loonse en Drunense duinen.De routes zijn goed aangegeven zodat deelnemers niet verdwalen in dit grote natuurgebied. Het startgeld bedraagt 4 euro. Deelnemers die lid zijn van DAK Drunen of de wandelbond betalen 3,50 euro. Deelnemers die jonger zijn dan 12 jaar betalen ook 3,50 euro. Inschrijven kan op de dag zelf. De start en finish is vanaf het clubgebouw van DAK Drunen Sportpark De Schroef, Prins Hendrikstraat 76a in Drunen De starttijden zijn: 10 km 10:00 uur tot 12:00 uur; 15 km 09:00 uur tot 12:00 uur; 25 km 08:00 uur tot 11:00 uur; 40 km 07:00 uur tot 09:00 uur. Om 17:00 uur sluit de start en finish.

Tourtocht
8:00, Almkerk, Golfpark Almkreek. Tiende editie van de RegioBank Biesbosch Tocht, een samenwerking tussen de wielercomité's, Altena Cycling Events en sponsors. Starten kan tussen 8:00 uur en 12:00 uur bij Golfpark Almkreek. Meer info via www.ac-events.nl.

Zomerfeest Genderen
9:00, Genderen. Ook dit jaar is er voor de kinderen weer een rommelmarkt in Genderen. De kinderen kunnen vanaf 9:00 uur een plaatsje uitzoeken op het gras achter de tent, naast het terras, om hun koopwaar onder de aandacht te brengen. Ook is er een kofferbakverkoop, aanmelden kan via zfg.kofferbakverkoop@gmail.com. Deelname bedraagt 5 euro. Er wordt deze dag ook een beachvolleybaltoernooi gehouden, aanmelden via info@oranjeverenigingjuliana.nl. Een team bestaat uit minimaal zes spelers. Meer informatie: Jeroen van der Stelt, 06-11067082. Met medewerking van Bromfietsclub 't Zuigerke zal er dit jaar voor het eerst een toertocht gehouden worden. De rit zal starten en finishen bij de feesttent aan de Bulk. Er zullen twee rondes gereden worden. Inschrijven kost 10 euro, opgeven via zfg.toertocht@gmail.com. Terug van weggeweest zijn de minitruckers: ze zijn weer bijna de gehele dag te bewonderen met hun volledig functionele schaalmodellen van hoofdzakelijk vrachtwagens.

Fort Giessen open voor publiek
12:00, Giessen, Fort Giessen. Nu de restauratie van Fort Giessen is voltooid en het educatie park over de Eerste Wereldoorlog zijn voltooiing nadert, is het publiek elke laatste zaterdag van de maand welkom. In het Fort is een permanente filmvoorstelling over de geschiedenis en de betekenis te zien. In een deel van het Fort is een vaste opstelling over de gevolgen en de impact van de Eerste Wereldoorlog voor de streek. In de kruitkelders wordt een speciale voorstelling gegeven over de gevaarlijke kanten van het vullen van projectielen met kruit. Op het Fort wordt bij open dagen een uniek en zeldzaam fort -kanon uit 1880, waarvan nog twee exemplaren in Nederland zijn, naar buiten gereden. Met een even uniek trekpontje kan vanaf het Fort het educatiepark over de Eerste Wereldoorlog worden bezocht.

Bevertocht
19:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Bevertocht onder leiding van een gids. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

Hollandse Avond
20:00, Genderen. De Hollandse avond tijdens het Genderense Zomerfeest met op het programma optredens van Xander de Buisonje, Arjon Oostrom, John West en Pater Moeskroen.

Kienen
20:00, Dussen, De Dussenaar. Kienen met De Klaitrappers. De zaal is vanaf 19:00 uur geopend.

zondag 26 augustus

Zomerfeest Genderen
15:30, Genderen. Tentdienst tijdens Zomerfeest Genderen, rondom het thema 'Ben jij gelukkig?'. Spreker is Joost van den Brink.

woensdag 29 augustus

Singer-songwriter
20:30, Heusden, Bistro Burchtplein. Het Ravelijn opent het nieuwe seizoen weer met een singer-songwriteravond, met deze keer de Amerikaanse Mary James 'Live'. Tickets reserveren kan via ravelijnheusden.nl. Kaarten kosten 15 euro per stuk.