Jubileumeditie Ronde van Hank

hank • In Hank wordt zondag 9 september de 65e editie van de plaatselijk wielerronde gereden. Vanaf 11:45 uur zijn er wedstrijden voor Nieuwelingen, Recreanten en Elite/Beloften/Professionals-B. Wederom met start en finish in de Kerkstraat. De renners rijden via de Kerkstraat, Warmondplein, Zalmstraat, Steurstraat en het Pastoor Lipsplantsoen weer terug naar de Kerkstraat. Vanaf 15:30 uur zijn er ook wedstrijden voor de Decathlon Dikke Banden Race. Gratis inschrijven kan bij Ronald Krijnen, woonachtig aan de Kloosterhof 13 in Hank, via onderstaande website of via info@rondevanhank.nl. Einde van de wielerdag is rond de klok van 17:30 uur.

q www.rondevanhank.nl


Luuk Spijker naar Oostenrijk

sleeuwijk • Luuk Spijker zal van 22 tot 26 augustus met zijn ploeg Cervelo Goodzo deelnemen aan de 33. Int. Radjugendtour Oststeiermark 2018. Deze etappekoers in Oostenrijk staat in de volksmond ook wel bekend als de 'Tour de France' voor nieuwelingen. Voor eerstejaars nieuweling Luuk Spijker uit Sleeuwijk een spannende uitdaging, die ongetwijfeld loodzwaar zal worden. De Oostenrijke ronde telt een proloog en vier etappes. De 15- tot 17-jarige renners krijgen in totaal 276 kilometers en maar liefst 13 beklimmingen voorgeschoteld. Er komen 132 renners aan het vertrek, verdeeld over 22 ploegen. Er doen onder meer elf nationale teams mee aan de 33. Int. Radjugendtour Oststeiermark 2018.


Najaarscyclus van Start to Run

giessen • Altena Road Runners organiseert vanaf zaterdag 22 september in samenwerking met de Atletiekunie weer zeven Start to Run-trainingen. Samen, maar op je eigen niveau, ga je met andere Start to Runners op zeven zaterdagochtenden vanaf 9:30 uur hardlopen. Na zeven weken ben je in staat minimaal drie kilometer aan één stuk hard te lopen. Na afloop van de cyclus biedt Altena Road Runners een vervolgcursus aan.

q www.yakultstarttorun.nl