Afscheid Kees Noorloos

wijk en aalburg • Kees Noorloos is na bijna 40 jaar met pensioen. Op woensdag 29 augustus is er van 16:00 uur tot 18:00 uur de gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van de voormalig gemeentevoorlichter van Aalburg. De afscheidsreceptie vindt plaats op het gemeentehuis aan de Grote Kerkstraat in Wijk en Aalburg. Verderop in deze krant een groot interview met Kees Noorloos.


Zwaluwen ingezet tegen muggen

sleeuwijk • Een groep vrijwilligers uit Sleeuwijk, vereniging onder de naam 'Muggen weg uit Sleeuwijk', heeft donderdag een zwaluwtil bij de Eikenlaan geplaatst om de overlast van muggen tegen te gaan. In de zomer van 2016 had Sleeuwijk veel last van muggen. Een combinatie van warmte en laag en stilstaand water in de uiterwaarden, waardoor veel muggen in het dorp waren. Een groep inwoners, met daarin Roel Wigman en Jan van Haaften, nam het initiatief om hier iets aan te doen. Met hulp van de gemeente Werkendam, Brabants Landschap en Altenatuur willen ze de muggen bestrijden met vleermuizen en zwaluwen en daarom is dus een zwaluwtil geplaatst. Zwaluwen eten muggen en vormen zo een natuurlijke manier om de muggen te bestrijden.


Gemeentebelangen

elshout • Gemeentebelangen Heusden houdt maandag 27 augustus weer een openbare agendabespreking. Deze vindt om 20:00 uur plaats in D'n Elshof in Elshout.

Tijdens deze bijeenkomst zullen de agenda's voor de informatievergaderingen van 28, 29 en 30 augustus worden besproken.


Oud papier in Andel

andel • Leden van Andels Fanfare Corps (AFC) gaan zaterdag 1 september weer op pad om het oud papier op te halen in Andel. Deze keer komen zij in de nieuwe wijk 1 (Julianastraat en ten westen van de Julianastraat). De straten zijn te zien op onderstaande website.

q andelsfanfarecorps.nl