Nieuwe omroep is 'geen grap'

regio • Met de nieuwe omroep Altena FM heeft zich een derde gegadigde gemeld voor de zendmachtiging in de nieuwe gemeente Altena. Het is Henri Verhagen die het initiatief heeft genomen voor Altena FM. "Het is zeker geen grap", benadrukt hij in een reactie. "Tegelijkertijd wil ik een statement maken in de discussie die speelt tussen OKÉ FM en A-FM." Opvallend is dat Verhagen zelf op de maandagavond een radioprogramma presenteert bij OKÉ FM. "Maar dit gaat om een individuele actie. Altena FM heeft niks met OKÉ FM te maken." Verhagen is overigens niet de enige man achter de nieuwe zender. Als Altena FM aanslaat, gaat hij de omroep draaien met gelijkgestemden uit het radiowereldje in het Land van Heusden en Altena, legt hij uit. Sinds vrijdag is Altena FM via internet te beluisteren, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om de officiële streekomroep voor Altena te worden. OKÉ FM en A-FM hebben dezelfde ambitie.


Vrouw overmeesterd in Veen

veen • Een 20-jarige vrouw heeft vorige week woensdag de bejaarde bewoners van een huis aan de Schmitzstraat in Veen bedreigd. De vrouw, zonder vast woon- of verblijfplaats, was vermoedelijk onder invloed van drugs en zit vast, meldt de politie. Ze belde aan het einde van de middag aan en toen de vrouw des huizes open deed duwde ze die opzij en liep ze de woning in. De 20-jarige vrouw pakte eenmaal binnen een mes en wees daarmee dreigend in de richting van de bewoners. Omwonenden reageerden en wisten de vrouw uiteindelijk te overmeesteren.


Hardrijdster gepakt

hank • Een 34-jarige vrouw uit Raamsdonksveer moest vorige week dinsdagavond haar rijbewijs inleveren na een forse snelheidsovertreding op de A27 bij Hank. De politie betrapte haar toen ze met 184 kilometer per uur over de snelweg reed. Op de A27 bij Hank is maximaal 130 kilometer per uur toegestaan.