3000 kilo kleding afgekeurd

regio • 3300 kilo kleding uit ondergrondse kledingcontainers in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem is afgekeurd, vanwege de grote hoeveelheid restafval die tussen de kleding is aangetroffen. De sorteerband bij het bedrijf dat de kleding verwerkt moest zelfs stopgezet worden en schoon gemaakt worden. "Dat er restafval tussen de kledingstukken zit gebeurt vaker, maar zo erg hebben we het nog niet meegemaakt", zegt een gemeentewoordvoerder. "De hele partij is afgekeurd." De drie Altena-gemeenten gaan meerdere ondergrondse kledingcontainers sluiten en vervangen voor bovengrondse containers om misbruik in de toekomst terug te dringen. Ook worden andere maatregelen genomen.


Man valt van dak in Nieuwendijk

nieuwendijk • Een 26-jarige man uit Den Bosch is vorige week woensdagmorgen van het dak van een woning aan de Biesboschstraat in Nieuwendijk gevallen. Hij stond op het dak te werken. Vermoedelijk is hij onwel geworden en toen ineengezakt. Via het dak is het slachtoffer naar beneden gerold en vijf meter lager op de betonvloer gekomen, laat de politie weten. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De inspectie SZW (Arbeidsinspectie) is in kennis gesteld. Ook de traumahelikopter was vorige week opgeroepen.


Bijzonder Giessens parkje

giessen • Buurtbewoners hebben vorige week woensdag samen met wethouder Paula Jorritsma het parkje bij De Looveling in Giessen officieel in gebruik genomen. Het ontwerp van het parkje is gebaseerd op de bijzondere archeologische vondst die gedaan is voor de start van de bouw van De Looveling. De regioarcheologen legden er samen met Archeologische Vereniging Land van Heusden en Altena delen bloot van een dertiende-eeuwse waterburcht. Het parkje heet sinds 1972 het J.N. Scholtenhof. De naam wordt zichtbaar op een informatiebord dat na de zomer bij het parkje komt te staan. De gemeente heeft een boekje uitgegeven over de archeologische vondst.