Klaiendamse raad weer met elf

dussen • Hier komt de Prins met zijn raad van 8 zo werden De Klaitrappers ook wel aangekondigd. Enkelen deden daar lacherig over, sommigen dachten: 'dit gaat mis met die Klaitrappers, die bestaan straks niet meer', maar het overgrote deel van Klaiendam bleef achter De Klaitrappers staan. Met die steun in gedachten werden de carnavalsschouders er ieder jaar opnieuw weer onder gezet, wat resulteerde in mooie optochten, gezellige kletsmaaiersavonden, te gekke kindermiddagen en fijne gebaren naar de ouderen toe.

En nu, terwijl wegens de hitte de mussen van het dak vallen en bijna niemand aan Carnaval denkt, kunnen De Klaitrappers melden dat de Raad van Elf weer echt uit elf bestaat. Wie die nieuwe leden zijn wordt nog even geheim gehouden tot het 'Elluf Elluf Bal' op 10 november in Eetcafé 't Pleintje.


Alzheimer Café over WMO en WLZ

vlijmen • In 'zorgland' worden veel afkortingen gebruikt zoals WMO, WLZ, ZVW. Dit is voor veel mensen verwarrend en kan in de zoektocht naar hulp veel frustratie opleveren. De overgang van de ene naar de andere regeling verloopt bovendien niet altijd soepel en er kan sprake zijn van de zogenaamde 'zorgval'.

Vanuit de gemeente Heusden en Zorgorganisatie Schakelring wordt tijdens het Alzheimer Café Heusden op donderdag 26 juli uitgelegd waar WMO en WLZ voor staan, wanneer is het WMO-zorg en wanneer WLZ en waarvoor kunnen mensen bij wie terecht? Hoe is ondersteuning aan te vragen en is er bijvoorbeeld een eigen bijdrage verschuldigd? Gastspreeksters zijn: Chantal Martens van de gemeente Heusden en Chayenna van de Pol van Schakelring.

Het café gaat om 19:30 uur open, het programma start om 20:00 uur en duurt tot 21:30 uur. Geïnteresseerden zijn welkom in het Sint Janshof, ingang ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat 30 in Vlijmen. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar bij Sjef van Herpt, 06-37614842 of alzheimercafeheusden@gmail.com.