Aftrap Puur uit Altena

altena • Lokale boeren en tuinders gaan meer samenwerken voor een betere PR en om zich zo sterk te maken voor de 'license to produce.' Onder de vlag van Puur uit Altena werken initiatiefnemers ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten samen. Dit krijgt al aardig vorm.

Op dit moment wordt hard gewerkt om de Boerenerfdag weer tot een succes te maken. Momenteel treffen boerinnen uit de buurt voorbereidingen voor het bakken van de appeltaarten en de commissie deelt het terrein in. Puur uit Altena houdt zich natuurlijk niet alleen bezig met de Boerenerfdag. Binnenkort volgt bijvoorbeeld meer informatie over de jaarlijkse Appelplukdag bij de Fruitschuur. Dit evenement vindt jaarlijks plaats rondom de appeloogst, in september. Dit is zomaar een greep uit de evenementen. Er zullen er nog meer volgen, zo belooft de organisatie. Wat Puur uit Altena ook wil laten zien aan iedereen is wat voor moois de boeren en tuinders uit de streek allemaal te bieden hebben. Dagelijks zetten zij zich in voor groente, zuivel, eieren, bloemen en nog veel meer en dat alles natuurlijk van een hoge kwaliteit. Puur uit Altena wil ook laten zien hoe dat allemaal in Altena groeit, bloeit en ontwikkelt. Waar komen bijvoorbeeld de rode bieten vandaan? Puur uit Altena wil aan iedereen vertellen dat de rode bieten van Hak 'gewoon' in het Land van Heusden en Altena geteeld worden.

ZLTO Altena Biesbosch, ANV Altena Biesbosch en de Streekproducenten merken dat er al meer interacties ontstaan tussen verschillende lokale organisaties. Dit leidt hopelijk tot nog meer samenwerkingen en evenementen waar iedereen kan ervaren hoe mooi Altena met haar boeren en tuinders is.

Boerenerfdag

De Boerenerfdag wordt dit jaar op zaterdag 18 augustus gehouden bij de familie Combee in Wijk en Aalburg.

Oscar en Anita Combee runnen samen een melkgeitenbedrijf met 650 geiten. "We zijn heel enthousiast en hebben er zin in", lieten de melkgeitenhouders eerder al weten. De commissie die de Boerenerfdag organiseert sluit zich hier natuurlijk helemaal bij aan en hoopt iedereen te zien op 18 augustus bij de familie Combee aan de Dodesteeg 1 in Wijk en Aalburg.

Meer informatie over de ontwikkelingen rondom Puur uit Altena of over de Boerenerfdag is te vinden op de facebookpagina van de Boerenerfdag.