Actie om McDonald's naar Altena te halen

regio • Radiomaker Henri Verhagen heeft een actie op touw gezet om fastfoodketen McDonald's naar Altena te halen.

Volgens Verhagen voldoet de nieuwe gemeente vanaf 1 januari aan alle voorwaarden voor de komst van een McDonald's-filiaal naar de streek. "We hebben een goede infrastructuur met een A27 en provinciale weg, maar Altena heeft straks ook genoeg inwoners voor een filiaal", aldus de presentator van Henri's Maandagavondshow van streekomroep Oké FM. "McDonald's wil zich alleen vestigen in gemeenten groter dan 35.000 inwoners en vanaf januari hebben wij er ruim 54.000." De grootste fastfoodketen ter wereld hanteert criteria voor nieuwe vestigingen, maar heeft tevens de ambitie om jaarlijks vijf nieuwe restaurants te openen. Bovendien hebben de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem op dit moment nog geen enkele fastfoodketen binnen de gemeentegrenzen. "Geen McDonald's, geen KFC, geen Subway en ook geen Burger King. Het is tijd voor verandering", stelt Verhagen.

Het idee voor de actie ontstond tijdens een van zijn radio-uitzendingen. Naast een dosis gezelligheid en lekkere hits, praat Verhagen de luisteraars ook bij over alle politieke ontwikkelingen richting de fusie van de drie Altena-gemeenten. "Hierbij kwam steeds één vraag terug: wat is de toegevoegde waarde van één Altena-gemeente? Een McDonald's, dus."

Hij is inmiddels een Facebook-actie gestart. "We willen aan het vastgoedbeleid van McDonald's laten zien dat onze burgers staan te springen om een McDonald's-vestiging. Daarom hebben we een Facebook-pagina opgezet, die mensen kunnen liken en delen. Hoe meer likes we hebben, des te groter de kans dat we een McDonald's zullen krijgen." De Facebook-pagina heeft inmiddels meer dan 500 likes.


q www.facebook.com/mcdonaldsaltena