Bromfietser overleden na val

hank • In een tunnel in de Maasdijk tussen Raamsdonksveer en Hank is zondag een bromfietser ten val gekomen en daarbij overleden. Het gaat om een 59-jarige man uit Waalwijk. Hij maakte deel uit van een groep bromfietsers. De groep werd na het ongeval opgevangen, meldt de politie. Het gaat om een eenzijdige aanrijding. De man is door onbekende oorzaak ten val gekomen, aldus een politiewoordvoerder. De politie deed zondag nog onderzoek in de tunnelbak.


Vreugdenhil opnieuw lijsttrekker

nieuwendijk • Hermen Vreugdenhil wordt opnieuw lijsttrekker voor de Brabantse ChristenUnie-SGP tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten volgend jaar. "Hermen heeft al jarenlang ervaring in de Provinciale Staten", schrijft het bestuur van ChristenUnie-SGP in een persbericht. "De twee christelijke partijen zijn blij met de mooie resultaten die de afgelopen jaren zijn bereikt en hopen dat Hermen samen met zijn team het werk de komende vier jaar op die wijze kan voortzetten." De Nieuwendijker wordt door het bestuur verder geroemd om zijn 'aanstekelijke energie en bevlogenheid'. De kandidatenlijst wordt dit najaar definitief vastgesteld. De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn op 20 maart 2019.


Meeuwen krijgt wandelpad

meeuwen • De gemeente Aalburg trekt 15.000 euro uit voor de komst van een wandelpad tussen de Matersteeg en Eindsestraat in Meeuwen. Het bedrag komt uit het landschapsinvesteringsfonds en hiervan kan ook het onderhoud van het pad voor een periode van zes jaar betaald worden. Het gaat om een zogenaamd struinpad van ongeveer 1,5 kilometer. Door een overeenkomst met de grondgebruiker kan de gemeente Aalburg het wandelpad realiseren. Het wandelpad over het boerenland komt ten oosten van Meeuwen. "De mogelijkheid om een ommetje te maken bij een kern is een veelgehoorde wens uit de samenleving, zo ook in Meeuwen", aldus Aalburg. Het wandelpad kan vrijwel direct in gebruik genomen worden, zodra het Aalburgse college de conceptovereenkomst tekent.