Lekker bewegen met Altena Bruist!

altena • De drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem houden op zaterdag 30 juni het Beweeg- en Beleefevenement vanuit Altena Bruist!

Vanaf de drie gemeentehuizen, maar ook vanaf het drielandenpunt aan de Hillsestraat in Babyloniënbroek, worden tal van activiteiten gehouden. Om 15:00 uur wordt Altena Bruist met een officieel tintje geopend. Vanaf 12:00 uur zijn er al diverse activiteiten aan de Hillsestraat.

Altena Road Runners heeft speciaal voor dit evenement een drietal routes uitgezet die deelnemers door alle kernen van Altena brengt. Elke route start bij één van de gemeentehuizen. Het is mogelijk om tussendoor even te rusten of de route in estafettevorm te lopen. Wie dat zou willen, kan zich opgeven voor de bus. In alle kernen worden gedichten voorgelezen op initiatief van Stichting Poëzie Land van Altena. Het startschot hiervoor wordt door de bestuurders om 10:00 uur gegeven bij de drie gemeentehuizen. Daarna vertrekken de hardlopers mét een gemeentevlag naar de finish: het drielandenpunt in Babyloniënbroek. Wie hier aan mee wil doen, kan zich opgeven via de website van Altena Roadrunners. De routes die de hardlopers lopen, zijn ook per fiets gemakkelijk te rijden en brengt de fietsers door alle kernen die Altena rijk is. Stichting Altena Cycling Events heeft speciaal voor de wielerliefhebbers uit Altena een aantal routes uitgezet van gemiddeld 40 kilometer per route. Start vanaf 9:00 uur vanaf de Hillsestraat in Babyloniënbroek. Wandelsportvereniging Wandelvreugd heeft geholpen bij het uitzetten van een drietal routes die allemaal starten in Babyloniënbroek. Er zijn routes van 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. De wandelingen starten vanaf 9:00 uur.

q www.altena2019.nl/altenabruist