• Het bestuur van IOS verwent ouderen.
• Het bestuur van IOS verwent ouderen.

Verwendag Werkendamse ouderen

werkendam • Achter de samenvoeging IOS gaan drie rasechte Werkendamse verenigingen schuil, te weten Muziekvereniging Irene, Zalmschouwvereniging Ouwe Drijverschuit en Shantykoor De Biesbosch.

Vanuit dit samenwerkingsverband wordt er op 30 juni van 14:00 tot 17:30 uur opnieuw een verwenmiddag voor de bejaarden uit Werkendam gehouden in verzorgingshuis Goezate. Het zal een feestelijke middag worden met muziek, zang en lekker eten. Het is inmiddels voor de zevende keer dat de IOS een dergelijk evenement mag en kan organiseren. Dit dankzij de inzet van de vrijwilligers vanuit Goezate, de Stichting Stromenland en met financiële ondersteuning vanuit Businessclub De Buurman. Al een aantal jaren krijgt de IOS van de Businessclub een bijdrage vanuit de opbrengst van hun haringveiling. "Zo kunnen we in goede samenwerking en met elkaar iets betekenen voor deze doelgroep dit zo vaak vergeten wordt, maar waar we zoveel aan te danken hebben. Ook vanuit de Businessclub heeft men waardering voor de fundamentleggers van onze huidige welvaart."

De middag zal een speciaal muzikaal tintje hebben door het optreden van de Activoband uit Andel. De meeste bandleden kunnen geen noten lezen en maken met ondersteuning van vrijwilligers gebruik van een kleurmethode. "Vanuit onze stichting en met financiële ondersteuning van de Businessclub zijn wij blij mensen met een verstandelijke beperking een sociaal netwerk en ontspanning in de vrije tijd aan te kunnen bieden. Zolang het ons financieel mogelijk wordt gemaakt zullen wij vanuit de Stichting IOS alles in het werk stellen om iets te blijven doen voor onze oudere medemens."