donderdag 14 juni

Bieswald Landler Musikanten op muziektent
19:30, Almkerk, Muziektent. De Kapel van de Bieswald Landler Musikanten treedt op op de Muziektent te Almkerk. Zij zorgen weer voor een goede 'ambiance' in Tiroler sfeer en een stevige interactie met het publiek. Deze kapel uit Werkendam geeft een geheel in stijl gekleed optreden. Zij zullen Oostenrijkse, Duitse, maar ook Nederlandse stukken ten gehore brengen. Bij slecht weer wordt het optreden verplaatst naar een zaal van Altenahove te Almkerk.

Ocean's 8 Prosecco Première
20:00, Almkerk, Hollywoud. Tijdens de Prosecco Première in Hollywoud op 14 juni ben je van actie verzekerd. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna, Helena Bonham Carter én James Corden in één film: de stoere actiekomedie Ocean's 8. Tijdens de Prosecco Première betalen bezoekers op vertoon van hun toegangsbewijs slechts 1,50 euro voor een glas Prosecco of een schaaltje chocolade zoetigheden. Meer informatie www.hollywoud.nl of 0183-307286.

Roelofs & Van Bommel
20:00, Dussen, kasteel Dussen. Het duo Roelofs & Van Bommel speelt in kasteel Dussen. Deze twee door-en-door ervaren muzikanten brengen een optreden met als insteek gospel/ New Orleans en alles wat daarmee verwant is, soms met een jazzy benadering en hier en daar zelfs rootsy feestmuziek. Na jaren in de studio met elkaar gewerkt te hebben en als sidemen bij menig singer-songwriter en americanaband, hebben Mike Roelofs (keys en zang) en Sjoerd van Bommel (percussie en zang) besloten om ook als duo het livecircuit in te duiken. Het resultaat: een denderend optreden met zeker ook zeer verstilde intense, diepgravende muziek door twee 'oud' gedienden met nieuw elan. Entree 10 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst. Vriendenpashouders of CJP 3 euro korting. Reserveren via www.kasteel-dussen.nl.

Generaal Pardon! Goes On
20:00, Almkerk, Wapen van Emmickhoven. De spelers van improvisatie-theatergroep Generaal Pardon! een show ter afsluiting van het theaterseizoen 2018-109. Bij improvisatietheater mogen de mensen in het publiek suggesties roepen, waar de spelers vervolgens scenes van gaan maken. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd om een locatie waar een scène zich moet gaan afspelen, of een relatie tussen twee spelers. Een grappige of ontroerende scène wordt door het publiek beloond door het gooien van een roos.Deze keer spelen Loes, Albert, Jorien, Cor, Lianne, Rob en onze twee nieuwe spelers Martin en Wim. De entree bedraagt 5 euro, reserveren is fijn. Kijk hiervoor op www.yrrostheater.com.

vrijdag 15 juni

Stroopwafels en drop
18:00, Giessen en Rijswijk. Leden van muziekvereniging Kunst & Vriendschap komen langs de deur om stroopwafels en drop te verkopen.

BFF-Night
19:00, Almkerk, Hollywoud. Het grappige en oprechte liefdesverhaal 'Love, Simon' is te zien tijdens de BFF-Night in Hollywoud. De film is gebaseerd op het boek: 'Simon vs the Homosapiens Agenda', het favoriete boek van veel LHBTI+ jongeren tijdens hun coming in en coming out periode. Iedereen wordt deze avond feestelijk ontvangen met een welkomstdrankje en tijdens de film wordt een High Fris geserveerd, bestaande uit een frisdrank naar keuze en een schaaltje met lekkernijen. Meer informatie www.hollywoud.nl of 0183-307286.

Bevertocht
19:30, Hank, jachthaven Vissershang. Bevertocht, een vaartocht van ruim twee uur onder leiding van een natuurgids. Geruisloos wordt gevaren door smalle kreken om de bevers in de schemering actief bezig te zien. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

Bingo Eethen
20:00, Eethen, Dorpshuis Teratina. Bingo in dorpshuis 'Teratina' in Eethen. De zaal is open om 19:00 uur, het spel begint om 20:00 uur. In de pauze is er een verloting.

zaterdag 16 juni

Weidevogelfestival
10:00, Giessen, Fort Giessen. De Weidevogelbescherming Altenatuur in het land van Heusden en Altena bestaat dit jaar twintig jaar. Een mooie reden om hier uitgebreid bij stil te staan tijdens het Weidevogelfestival Altena op het terrein van Fort Giessen. Om 10.00 uur gaan de hekken open, waarna jong en oud tot 16.00 uur welkom is deel te nemen aan de vele activiteiten. Eerder om 6:00 uur 's morgens, nodigen ervaren vogelaars natuurliefhebbers uit om gewapend met verrekijkers in het nabijgelegen Almbos op zoek te gaan naar de vele vogelsoorten.

Jaarmarkt
10:00, Wijk en Aalburg. Net als vorig jaar zal de opening van de Jaarmarkt worden verzorgd door sportvereniging WIK in samenwerking met de winkeliersvereniging Hart van Aalburg. Zij roepen alle kinderen uit de gemeente Aalburg op om in hun favorieten sportoutfit te komen dansen op het nieuwe nummer van Kinderen voor Kinderen, de Fitlala. Er is ook een Facebook actie gestart op de pagina van 'Hart van Aalburg'. Sportvereniging WIK zal na de openingsdans een turndemonstratie geven.

Drakenbootraces
10:00, Almkerk, Poortweg. Tweede editie van de Drakenbootraces Almkerk aan de Poortweg tussen Almkerk en Uitwijk. Dit jaar zullen er 16 teams van start gaan, de eerste wedstrijd zal om 10:00 uur beginnen, naar verwachting zal de finale rond 17:00 uur gepeddeld gaan worden. Voor de kinderen zijn er springkussens en is er een viswedstrijd. Houd voor het laatste nieuws de Facebookpagina van Drakenbootraces Almkerk in de gaten.

Grenzeloos Loevestein
11:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Ook op zondag 17 juni. Ridders en soldaten zetten hun tenten op, geven een wapenschouw en vechtdemonstraties. Leer hoe je moet schieten met een grote katapult en trebouchet. Speciale workshops voor kinderen zoals een 'kiddy battle'. Toegang tot de vesting is gratis, toegang kasteel: het normale tarief.
www.slotloevestein.nl

Grote grazers
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Staatsbosbeheer houdt samen met kuddebeheerder FREEnature een excursie speciaal gericht op de grote grazers in het Munnikenland. De excursie duurt twee uur. De excursie start vanuit de vesting van slot Loevestein. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Jeff Korsmit, j.korsmit@staatsbosbeheer.nl.

Zangavond
19:30, Wijk en Aalburg, hervormde kerk. Zangavond Woord en Daad. Aan deze avond werken drie koren mee, namelijk Mannenkoor 'Ons Genoegen' uit Poederoijen, Jongerenkoor `Maranatha` uit Hedel en Jongerenkoor 'Rejoice' uit Haaften. De entree van de avond is gratis. De collecteopbrengst van de avond is voor Woord & Daad, met de bestemming christelijk lesmateriaal in Haïti. Rina Molenaar van Woord en Daad doet de opening, appelwoord en sluiting.

Bevertocht
19:30, Hank, jachthaven Vissershang. Bevertocht, een vaartocht van ruim twee uur onder leiding van een natuurgids. Zo'n 30 jaar geleden werden bevers uitgezet in de Biesbosch. Overal zijn nu sporen van hun aanwezigheid. Geruisloos wordt gevaren door smalle kreken om ze in de schemering actief bezig te zien. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

Kienen
20:00, Dussen, De Dussenaar. In De Dussenaar wordt weer een onvervalste Kienavond gehouden. De aanvang is 20:00 uur en de zaal is open om 19:00 uur.

The Nino's
21:30, Wijk en Aalburg, Proeflokaal den Dijk. Wereldberoemd in Altena en omgeving 'The Nino's'. Traditiegetrouw sluiten ze ook in 2018 de jaarmarkt in Wijk en Aalburg weer af in Proeflokaal den Dijk. De entree voor deze gezellige muziekavond is gratis.

zondag 17 juni

Zinderend Zomerconcert
13:30, Heusden, Vismarkt. Harmonie De Eendracht Heusden houdt weer haar jaarlijkse concert op de Vismarkt in Heusden-vesting. Naast het optreden van Harmonie Heusden zijn er optredens van het koor Da Capo uit Drunen, Metallikoor uit Nieuwkuijk en Fanfare Eendracht Maakt Macht uit Elshout.

Fluistertocht
14:00, Hank, jachthaven Vissershang. Biesbosch Fluistertocht, een vaartocht van anderhalf uur onder leiding van een natuurgids. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

Tentdienst
14:30, Veen, Feesttent. Tentdienst met spreker Chris Snoep, Freedom for Free. Muzikale begeleiding door een gelegenheidsband.

Aangepaste kerkdienst
15:00, Almkerk, gereformeerde kerk. Aangepaste kerkdienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Voorganger is dominee B. Ridder uit Almkerk, en het thema luidt: 'God is steengoed!' Muzikale medewerking in deze dienst zal worden verleend door kinder- en tienerkoor 'Grace' uit Gorinchem onder leiding van Christina Herwig.

Choral Evensong
18:30, Eethen, hervormde kerk. Choral Evensong door het Alblasserwaards Vocaal Ensemble onder leiding van Henny Korevaar. Op enkele korte gesproken bijdragen na, wordt de Choral Evensong in zijn geheel gezongen. De Evensong kent een vaste orde van dienst, waarbij de teksten soms 'a capellla', soms met orgelbegeleiding worden vertolkt.

maandag 18 juni

Fietsvierdaagse
18:00, Almkerk, Voorstraat 16. De activiteitencommissie van de gereformeerde kerk Almkerk houdt traditiegetrouw een jaarlijkse fietsvierdaagse. Dit jaar vindt de vierdaagse plaats van 18 tot en met 21 juni. Elke avond kan een route van circa 20-25 km worden gefietst. De fietstochten starten tussen 18:00 en 19:00 uur vanuit de 'Ontmoeting' aan de Voorstraat 16 in Almkerk. Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 euro per avond of 5 euro voor vier avonden. De routes zijn geschikt voor het hele gezin. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Feestweek Veen
18:30, Veen. Start fiets 4-daagse. 's Avonds vanaf 18:30 uur is er een kinderbingo.

Brandveiligheid
19:30, Almkerk, het Verlaat. Voorlichtingsavond over Brandveilig Leven. Inwoners van Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn van harte welkom vanaf 19:00 uur. Aan de orde komen: 'brandveiligheid bij u thuis', 'hoe kunt u brand voorkomen' en 'wat moet u doen als er toch brand uitbreekt'. Ook is door een speciale VR-bril te ervaren wat er gebeurt bij een brand. De avond duurt tot 21:00 uur. Voor iedereen die de avond bijwoont is er een gratis rookmelder beschikbaar.

Alzheimer Café Altena
19:30, Woudrichem, De Lemmenskamp. Alzheimer café Altena rond het thema: 'Als opname in zicht komt'. Coby Ippel en Rita Verboom, beide Gespecialiseerd Verzorgende in de Psychogeriatrie van De Riethorst Stromenland vertellen er deze avond meer over. Tevens is er een ervaringsdeskundige die vertelt over deze vaak ingrijpende periode. Toegang van het Alzheimer Café Altena is geheel gratis, aanmelden vooraf is niet nodig, meer informatie: 06-42857125.

dinsdag 19 juni

Feestweek Veen
19:30, Veen. Toneelvoorstelling van Toneelgroep 'Ingewikkeld Veens'. Kaarten voor deze avond zijn te koop in de voorverkoop op vrijdagavond 25 mei tussen 20:00-22:00 uur en op zaterdagmiddag 26 mei tussen 12:00-14:00 uur in het Dorpshuis te Veen. Prijzen? €7,50 per volwassene en €3,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Avondvierdaagse Sleeuwijk
17:30, Sleeuwijk. Stichting Avond4Daagse Sleeuwijk al weer volop bezig om ook dit keer weer een mooi wandelevenement in Sleeuwijk te houden en wel van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juni. Start en finish bij Brede school 'De Esdoorn'. Op vrijdag 22 juni worden de wandelaars feestelijk onthaald tijdens de defilé dat zal starten vanuit de Vijfmorgen en zo zijn weg vervolgt naar Winkelcentrum de Nieuwe Es en 'De Esdoorn'. De te lopen afstanden bedragen 3, 5, 10, start vanaf 18:15 uur of 15 kilometer, start vanaf 17:30 uur. Meer informatie: www.a4dsleeuwijk.nl

woensdag 20 juni

Feestweek Veen
13:30, Veen. Kidsmiddag met spelletjes en een voetbaltoernooi. Na afloop gezamenlijk frietjes eten. 's Avonds is er een Veeeense Bingo met mooie (geld)prijzen.

Lois Tvorberg
20:00, Werkendam, Maranathakerk. Lois Tverberg woont in Holland in Michigan maar reisde al vaak naar Israël om inzicht te krijgen in de Joodse wereld in de tijd van Jezus en in de Bijbelse cultuur. Tverberg is directeur van het En-Gedi Resource Center en heeft vier boeken geschreven over haar studie van de Bijbel vanuit de Joodse achtergrond. In juni maakt Lois Tverberg een rondreis door Nederland. Dominee Maathuis uit Werkendam nodigde haar uit om in de Maranathakerk te spreken. De ontvangst is vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis en er is een tolk aanwezig.