Doener en Droom 2017

heusden • Er zijn de afgelopen weken maar liefst 5000 stemmen uitgebracht op de genomineerden voor de Dromen. Doen. Heusden. -awards. De uitreikingen van de awards vormden een speciaal onderdeel van het open-podium festival 'Ongehoord' dat vrijdag 8 en zaterdag 9 juni plaats vond.

Stichting Hart van Haarsteeg wint de titel Droom van 2017. De stichting heeft zich in 2017 ingezet om een bruisende en levendige toekomst voor de kern Haarsteeg te realiseren. In 2017 zijn de plannen gesmeed om 'de Hut' om te toveren tot buurthuis De Steeg. Inmiddels is de droom werkelijkheid geworden.

Thomas Brok wint de titel van Doener 2017 in de categorie ondernemer. Thomas is een YouTuber en ondernemer uit Drunen. Met zijn kanaal trekt hij per maand gemiddeld tussen de vijfhonderd duizend en een miljoen kijkers. Daarnaast kun je in zijn webwinkel echte KORTHOM-merchandise kopen. Met zijn kanaal KORTHOM op YouTube is hij in 2017 genomineerd voor een VEED Award in de categorie 'Comedy'.

Op zondag 17 juni, tijdens het Vlijmens Spektakel, wordt de award uit voor Heusdenaar van 2017.

In 2018 is de restauratie van de vesting Heusden 50 jaar geleden afgerond, bestaat de Harmonie st. Cecilia in Haarsteeg 175 jaar, viert Skeeler Vrienden Drunen haar 20-jarig jubileum en heeft de vesting ongeveer 700 jaar stadsrechten. Er is dus al zeven eeuwen een Heusden met tal van hoogtepunten.


q www.heusden700.nl