Zwemmen in de Put mag weer

uppel • Het negatieve zwemadvies voor de Put in Uppel is ingetrokken, meldt de provincie Noord-Brabant. Voor de Put geldt echter nog wel een waarschuwing voor blauwalg. Mensen mogen er wel zwemmen, maar ze moeten zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid, aldus de provincie. Gedurende het zomerseizoen wordt de waterkwaliteit van aangewezen natuurlijke zwemwaterlocaties in de gaten gehouden. Die locaties zijn te herkennen aan de provinciale borden ter plekke en staan vermeld op onderstaande website. Zwemmen op niet-aangewezen locaties wordt altijd afgeraden.

q www.zwemwater.nl


Viswedstrijd voor goed doel

babyloniënbroek • Comité Maaslanden houdt vrijdag 29 juni een viswedstrijd voor Stichting Ontmoeting. Jong en oud is deze avond welkom bij de Broekse Put, Broeksestraat in Babyloniënbroek. Van 19:00 uur tot 21:00 uur kan de hengel worden uitgeworpen. Er worden drie prijzen beschikbaar gesteld. Inschrijfgeld: volwassenen 7,50 euro en kinderen tot en met 12 jaar 5 euro. Voor meer informatie en opgeven: Tamara de Fijter, 0416-692568 of pdefijter@hetnet.nl. Tevens is er deze avond verkoop van vers gebakken vis.


Opbrengst zomermarkt

woudrichem • De zomermarkt in en rondom de hervormde kerk van Woudrichem, die op 1 juni werd gehouden, heeft 2450 euro opgeleverd. Daarnaast heeft de hortensia actie 200 euro opgeleverd en de verkoop van boeken afgelopen maanden bij Dock 60 bijna 100 euro. In totaal is er dus 2750 euro voor het Onderhoudsfonds van de Martinuskerk opgehaald.


Ruim 5 miljoen voor Roparun

regio • De Roparun 2018, waaraan diverse teams uit de regio hebben deelgenomen, heeft een bedrag opgebracht van ruim vijf miljoen euro. Tijdens deze 27e editie van Roparun liepen 309 teams in estafette vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam.