donderdag 7 juni

Zomerfeest Babyloniënbroek
12:00, Babyloniënbroek, Feestterrein Broeksehof. 'Broek' staat deze week in het teken van Zomerfeest 2018, gehouden door OV Babyloniënbroek. Thema: Reis rond de wereld. Deze dag tussen 12:00 en 16:30 uur Timmerdorp en tussen 18:00 en 22:00 uur Tieneravond. Het eten wordt verzorgd door Adil Catering met zijn nieuwe (grotere) foodtruck uit Den Bosch. Vanaf 16:30 uur kan iedereen uit het dorp een lekker broodje shoarma, schotel of pizza komen kopen. Houd er rekening mee dat er tussen 18:00 en 18:30 uur gebakken wordt voor de tieners.

Expositie in Sleeuwijk
17:00, Sleeuwijk. Kunst op 't Zand is de naam voor de expositie die is ingericht hebben op 't Zand 9 in Sleeuwijk in het Afscheidshuis Authena. Tot en met 30 augustus alle donderdagen open van 17:00 tot 21:00 uur.

Tweedehands boekenverkoop
18:30, Wijk en Aalburg, Jac. van Bergeijk Mode & Wonen. Tweedehands boekenverkoop door Zorgplein Maaswaarden. De verkoop vindt plaats in de nieuwe ruimte op de eerste etage bij Jac. van Bergeijk Mode & Wonen aan de Grote Kerkstraat 18 in Wijk en Aalburg. Er staan weer duizenden boeken te wachten om aan een nieuwe eigenaar te worden verkocht. Op alle gebied is er wel iets te vinden, oorlogs, streek, kook, christelijk, natuur, creatief, romans, thrillers enz. Iedereen gaat hier wel met iets de deur uit. Vrijwilligers Dirk en Nel Bouman ontmoeten u graag. Op woensdag 13 juni is er nog een verkoping gepland van 13:30 tot 15:30 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met Bert Noorloos 0416-698400 of mailen b.noorloos@maaswaarden.nl.

vrijdag 8 juni

Koffieochtend
10:00, Woudrichem, DOCK 60. Koffieochtend in DOCK 60, Kerkstraat 60 in Woudrichem

Zomerfeest Babyloniënbroek
15:00, Babyloniënbroek, Feestterrein Broeksehof. 'Broek' staat deze week in het teken van Zomerfeest 2018, gehouden door OV Babyloniënbroek. Thema: Reis rond de wereld. Deze dag tussen 15:00 en 17:00 uur Timmerdorp, met tussen 17:00 en 18:15 uur friet met lekkers voor de kinderen. Natuurlijk is er voor iedereen friet en snacks te koop. Om 18:15 uur start de 'Reis rond de Wereld' bingo, vanaf 19:45 uur de 'Eurovision Playback Contest'en om 21:00 uur DJ Thomas. Op deze avond zullen de zeskampteams een act laten zien. De teams zullen door een deskundige jury beoordeeld worden. De punten tellen mee in de einduitslag van de zeskamp.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, Kantine NOAD'32. Bingoavond in de kantine van NOAD'32 in Wijk en Aalburg.

zaterdag 9 juni

Aalburg Rond
8:30, Wijk en Aalburg. Aalburg Rond is weer in aantocht. Dit jaar zal de fietstocht voor de 34e keer gehouden worden door OV Aalburg. Tussen 8:30 en 12:00 uur kunnen fietsers starten bij diverse startposten. Tijdens de tocht kunnen stempels worden gehaald bij diverse ondernemers, die zich meteen aan de deelnemers presenteren. De route beslaat ongeveer 42 kilometer door de kerkdorpen van de (nu nog) gemeente Aalburg.

Open dag Authena
11:00, Sleeuwijk, Afscheidshuis & Uitvaartzorg Authena. Open dag Afscheidshuis & Uitvaartzorg Authena, bezoekers zijn welkom om een kijkje te komen nemen op 't Zand 9 in Sleeuwijk om de sfeer te proeven van de rouwkamers en het team uitvaartverzorgers te ontmoeten. Daarnaast kan er een tijdelijke kunstexpositie bekeken worden.

Zomerfeest Babyloniënbroek
13:00, Babyloniënbroek, Feestterrein Broeksehof. 'Broek' staat deze week in het teken van Zomerfeest 2018, gehouden door OV Babyloniënbroek. Thema: Reis rond de wereld. Deze dag tussen 13:00 en 14:45 uur Zeskamp voor de basisschool en tussen 15:00 en 17:00 uur Zeskamp voor volwassenen/ 12+. Om 18:00 uur start de Dorps-BBQ en om 21:30 uur is het tijd voor de Surprise Act met: Rob Fuchs & Claran Mouthahn.

Inloopmiddag Leven, Liefde, Lachen
14:30, Sleeuwijk, 't Zand 28. In de nieuwe bundel van Ruud Karelse komen allerlei onderwerpen aan bod, van gedichten over een stoel, twee fietsen of 'een lelijk wijf', tot aan een gedicht over de bevrijding. Wie geïnteresseerd is in 'Leven, Liefde, Lachen' of eens een gesprekje wil aanknopen met de auteur: Ruud Karelse houdt zaterdag 9 juni tussen 14:30 en 17:00 uur een inloopmiddag aan 't Zand 28 in Sleeuwijk, achter de Hubo. Ruud zal deze middag geregeld uit eigen werk voorlezen. De dichtbundel ligt ter inzage en kan deze middag besteld of gekocht worden. Bestellen kan ook bij Ruud Karelse, 0183-302086. De bundel kost 16,95 euro.

Fortes Festival
15:00, Gorinchem, Wijdschildlaan. Fortes Festival viert zijn derde editie met het thema 'Birds of Love'. Zaterdag 9 juni komen alle jongeren van Gorinchem en omstreken samen bij het Fortes Lyceum aan de Wijdschildlaan in Gorinchem. Tussen 15.00 en 23.00 barst het feest opnieuw los: bands, theater, foodtrucks, graffiti wall, dance, dj's … een uniek Gorcums festival met diverse podia voor en door jongeren. Fortes Festival bouwde in 2015 het eerste podium voor Young Talents en nu staat het veld overvol. Alle VO-scholen uit Gorinchem spelen mee. Nieuw dit jaar zijn Koningstheateracademie, HMD Codarts Rotterdam en Herman Brood Academie. De studenten van deze kunstopleidingen treden op en laten zien waar onze jonge artiesten naar toe kunnen groeien. Gorinchem laat met dit festival zien dat jongeren en cultuur van grote waarde zijn voor de stad. Verenigingen als OKK, Rootz en Theaterhuis Gorinchem werken maar al te graag mee om te laten zien waar je je vanuit passie verder kunt ontwikkelen. Ondernemers als Sweet Ima en Proeverz zorgen voor de zoete omlijsting.

Bevertocht
19:30, Hank, Jachthaven Vissershang. Bevertocht, een vaartocht van ruim twee uur onder leiding van een natuurgids. Zo'n 30 jaar geleden werden bevers uitgezet in de Biesbosch. Overal zijn nu sporen van hun aanwezigheid te vinden. Geruisloos wordt er door smalle kreken gevaren om ze in de schemering actief bezig te zien. Ga mee met de fluisterboot en volg hun spoor. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

Benefietavond met BreakSquad
20:00, Andel, Middenweg 23. In de schuur van Boomkwekerij Arno Straver aan de Middenweg 23 in Andel wordt zaterdag 9 juni een benefietavond gehouden ten bate van de stichting Kinderen Kankervrij (Kika) en de Nederlandse Brandwondenstichting. Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Een belangrijk onderdeel van de avond wordt verzorgd door de breakdancegroep BreakSquad. Deze 26 leden tellende groep, waaronder twee uit Andel, timmert nationaal en internationaal flink aan de weg. De groep geeft een uur lang haar wervelende en spectaculaire show 'The story of BreakSquad'. Verder zijn er deze avond optredens van het koor 'Van alles wâ' en van leden van Andels Fanfare Corps. Een toegangskaartje kost 10 euro. Voor kinderen tot 13 jaar is de toegang 5 euro.

zondag 10 juni

Brocante op Loevestein
10:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Brocantemarkt met kramen vol sfeervolle schatten uit o.a. België, Frankrijk en Engeland. Er is live muziek en er zijn gezellige terrasjes. Entree: 2 euro (gratis toegang bij bezoek aan het kasteel). www.slotloevestein.nl

Themadienst Open Doors
10:00, Werkendam, MFA Vlechtwerk.De Evangelische Gemeente de Graankorrel in Werkendam houdt een dienst die in het teken staat van de Vervolgde Kerk. Een spreker van Open Doors gaat in de dienst voor en vertelt over landen waar christenen worden gediscrimineerd, bedreigd of zelfs gedood om hun geloof. De spreker vertelt tijdens de dienst wat christenvervolging inhoudt en in welke landen christenen niet vrij hun geloof kunnen belijden. Aan de hand van de Bijbel en naar aanleiding van eigen ontmoetingen met vervolgde christenen geeft de spreker weer wat christenen in de 'vrije wereld' kunnen leren van de Vervolgde Kerk.

Voorjaarstocht
14:00, Hank jachthaven Vissershang. Voorjaarstocht, een vaarwandeltocht van ruim twee uur onder leiding van een natuurgids. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-403666.

Zomerfeest Babyloniënbroek
14:30, Babyloniënbroek, Feestterrein Broeksehof. 'Broek' staat deze week in het teken van Zomerfeest 2018, gehouden door OV Babyloniënbroek. Thema: Reis rond de wereld. Deze dag vanaf 14:30 uur een tentdienst.

Gezinsdienst
16:00, Sleeuwijk, Oude kerkje. De hervormde gemeente Ichthus Sleeuwijk houdt een gezinsdienst die toegankelijk is voor jong en oud. De dienst zal worden geleid door dominee Tadema uit Urk. Thema van de dienst is 'Vriendschap'. Muzikale medewerking zal worden verleend door kinderkoor Friends uit Papendrecht. De dienst wordt gehouden in het Oude Kerkje, Kerkeinde 31 in Sleeuwijk.

Jongerendienst
18:00, Andel, hervormde kerk. Jongerendienst rondom het thema: Keuzestress. Als christen wil je soms andere keuzes maken dan niet christenen. Groepsdruk of de angst om buiten te boot te vallen, maken het soms lastig om goede keuzes te maken. Hoe daar mee om te gaan? Daar wordt tijdens deze dienst met elkaar over nagedacht. Voorganger is dominee B. van der Linden uit Waalwijk. Het koor Nadiah uit Rijswijk zal tijdens de dienst met en voor ons zingen.

maandag 11 juni

Avond4Daagse Werkendam
18:00, Werkendam. In Werkendam wordt van 11 tot en met 15 juni de Avond4Daagse gelopen. Dit jaar wordt er in Werkendam speciaal gewandeld voor KiKa. De routes zijn iedere dag verschillend: vanaf 18:00 uur kan gestart worden voor de 10 kilometer; vanaf 18:15 uur kan gestart worden voor de 5 kilometer en vanaf 18:30 uur kan gestart worden voor de 3 kilometer. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag start en eindigt de vierdaagse bij de kantine van Kozakken Boys. Op woensdag is de start en finish bij Goezate.

dinsdag 12 juni

Repair Café Altena
9:30, Almkerk, Kringloopcentrum Altena. Iedere tweede dinsdag van de maand houdt Trema Welzijn samen met en in Kringloopcentrum Altena een Repair Café. Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen. De koffie staat klaar. Kosten? Een vrijwillige bijdrage.

Vierdaagse Wandelvreugd
14:00, Wijk en Aalburg. WSV Wandelvreugd houdt van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 juni de jaarlijkse middag- en avondvierdaagse. In de middag, van 14:00 tot 17:00 uur, start de vierdaagse vanaf Wijkestein in Wijk en Aalburg voor alle 55+ plussers die niet zo mobiel meer zijn. De afstand deze middagen is ongeveer 3 kilometer. De officiële afsluiting is op vrijdag 15 juni om 16:00 uur. In de avonduren, vanaf 18:30 uur zal de 36e editie van de avondvierdaagse in Wijk en Aalburg worden gelopen, met afstanden variërend tussen 2,5, 5 en 10 kilometer. Start, finish en inschrijfpunt van deze vierdaagse: parkeerterrein van Café/ Cafetaria & Herberg D'n Dijk aan de Torenstraat in Wijk en Aalburg. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. De officiële afsluiting van de avondvierdaagse is op vrijdagavond 15 juni om 20:00 uur met het defilé. Meer informatie: www.avondvierdaagse-wijk-en-aalburg.nl.

woensdag 13 juni

Tweedehands boekenverkoop
13:30, Wijk en Aalburg, Jac. van Bergeijk Mode & Wonen. Tweedehands boekenverkoop door Zorgplein Maaswaarden. De verkoop vindt plaats in de nieuwe ruimte op de eerste etage bij Jac. van Bergeijk Mode & Wonen aan de Grote Kerkstraat 18 in Wijk en Aalburg. Er staan weer duizenden boeken te wachten om aan een nieuwe eigenaar te worden verkocht. Op alle gebied is er wel iets te vinden, oorlogs, streek, kook, christelijk, natuur, creatief, romans, thrillers. Vrijwilligers Dirk en Nel Bouman ontmoeten u graag. Voor meer informatie kunt u bellen met Bert Noorloos 0416-698400 of mailen b.noorloos@maaswaarden.nl.

Familie Slim
14:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Stichting Paraplu houdt weer een kinderfilmmiddag met de film 'De Familie Slim' op groot beeldscherm voor kids vanaf 6 tot ongeveer 14 jaar. De film is Nederlands gesproken. Max Slim is de jongste zoon van de Familie Slim, een echt uitvindersgezin. Max heeft het idee dat hij altijd in de schaduw staat van zijn grote zus en ouders. Max heeft nog nooit een prijs gewonnen en zijn uitvindingen mislukken altijd of ontploffen zelfs. Wanneer de familie een uitnodiging krijgt voor de 25ste editie van Inventicon, stelt Max voor om niet mee te gaan en alleen thuis te blijven. De uitnodiging blijkt alleen fake te zijn en de familie belandt ergens in Niemandsland. De entree bedraagt 2 euro, leden van Stichting Paraplu Aalburg betalen 1 euro.

Bingo
14:00, Rijswijk, Nijenburcht. Trema Welzijn houdt een bingomiddag in de Nijenburcht, Koperwiek 51 in Rijswijk.