• Tevreden gezichten bij Altena na de overwinning op De Zwerver.
• Tevreden gezichten bij Altena na de overwinning op De Zwerver. Foto: Richard van Hoek Fotografie

Zaterdag wacht Hardinxveld

Altena boekt miraculeuze overwinning

kinderdijk/nieuwendijk • De ontgoocheling lag zaterdag bij De Zwerver, na de bizarre wending van een 3-0 voorsprong naar een 3-4 nederlaag. Nadat de scherven weer bij elkaar waren geraapt, moest trainer Edward Knook bekennen 'hartstikke teleurgesteld' te zijn. "Het eerste half uur speel je Altena helemaal kleurenblind", refereerde Knook aan de snelle 3-0 voorsprong. "Maar een wedstrijd duurt geen half uur, maar negentig minuten plus. Als de tegenstander dan heel opportunistisch speelt, moet je als team blijven spelen en dat hebben we nagelaten. Toen Altena de 3-3 maakte, had ik nog steeds niet het gevoel dat we gingen verliezen. Alleen deden we dat uiteindelijk wel." De uitkomst van de wedstrijd viel zwaar in Kinderdijk. Anderzijds bleef de trainer van De Zwerver realistisch. "Wij zijn dit seizoen tweede geworden en pakten twee periodetitels. We hebben het niet vandaag laten liggen, maar in de eerste acht wedstrijden met acht punten. Anders waren we kampioen geweest. We hebben een mooi seizoen gehad", besloot Knook.

Er kon rustig gesteld worden dat het een mirakel was dat Altena nog terug was gekomen van een schier onoverbrugbare achterstand. De verdediging van Nieuwendijkers leek in de beginfase wel op een gatenkaas.

De Zwerver heerste en Altena had niets in te brengen. Binnen no time stond het al 1-0 in Kinderdijk, na een steekpass van Redouan El Akchaoui op Guido Luiten, die keeper Bas Visser met een fraai stiftje verschalkte. Nadat de goalie van Altena nog had gered op een vrije inzet van Akchaoui, was het op het kwartier al 2-0. Fraai schoot Robert Kuijpers de treffer in het dak van het doel. Na twintig minuten leek het al helemaal gedaan met de ontredderde Nieuwendijkers. Weer was het gatenkaas en Luiten plantte de 3-0 in de verre hoek. Wonderlijk genoeg liet De Zwerver vervolgens Altena toch in de wedstrijd komen en uit een geslaagde aanval schoof Patrick Zwart de 3-1 binnen.

Psychologisch moment

Op een psychologisch belangrijk moment viel op slag van rust zelfs de 3-2, nadat Edwin Pluister van afstand de bal vol op de slof nam en keeper Bas Bijkerk het nakijken gaf.

Na de rust was het voor Altena jagen op de gelijkmaker. De Zwerver liet zich terug zakken en speelde de Nieuwendijkers daarmee in de kaart. Een rits hoekschoppen leek nog niks op te leveren, dus bracht trainer Richard van Gils een extra target man met Kennith Kops. Eerste duwde keeper Bijkerk nog miraculeus een schuiver uit de hoek van Ayhan Uslu. Uit deze hoekschop sloeg Altena echter genadeloos toe met een achterwaartse kopbal van Kops en de 3-3. Het leverde een zinderend slot op, waarin beide ploegen op zoek gingen naar de winnende goal en de zenuwen door de keel gierden. In de blessuretijd was het Altena dat het potje nog op fraaie wijze uithaalde. Met een kopactie à la Bep Bakhuis kopte Uslu uiterst fraai de 3-4 binnen. In de resterende minuten probeerde een verdwaasd De Zwerver de ontgoocheling en de uitschakeling nog af te wenden, maar dat bleef mosterd na de maaltijd. Trainer Richard van Gils ging evenals zijn spelers en de Nieuwendijkse aanhang uit z'n dak, nadat scheidsrechter Van de Luitgaarden eindelijk na een kwartier blessuretijd het eindsignaal floot. "Dit heb nog niet eerder mee gemaakt in mijn loopbaan. Je komt met 3-0 achter en alles ging fout bij ons. Na de 3-1 was de 3-2 op slag van rust het keerpunt. Toen kregen we weer het geloof. Dat we het nog met de 3-4 hebben weggesleept. Dat is een groot compliment voor de groep", aldus de trainer van Altena.

Strijd

"Er was zoveel strijd en iedereen was zo begaan, dit geeft zeker een boost naar de volgende wedstrijd." Dat wordt nu voor Altena komende zaterdag bij en tegen Hardinxveld. Ook dan zullen de mannen van Van Gils de steun van de fanatieke aanhang zeker weer nodig hebben.