Vrouw gepakt voor inbraken

eethen • De politie heeft een 41-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden, die zondagnacht vermoedelijk in meerdere schuurtjes in Eethen heeft ingebroken en tuingereedschap gestolen heeft. De vrouw zat verstopt in de bosjes en de politie is nog op zoek naar een mannelijke medeverdachte. Het tweetal verplaatste zich in een Ford Fiësta. De daders zijn zondagnacht tussen 3:00 uur en 05:30 uur actief geweest en hebben mogelijk in de omgeving Korten Bruggert/Kleibergestraat gereedschappen weggegooid, aldus de wijkagent.


De Nijenburcht blijft open

rijswijk • De Nijenburcht in Rijswijk blijft open. Dat heeft de gemeente Woudrichem in overleg met Woonservice Meander en Trema besloten. De ruimte heeft een belangrijke functie voor onder anderen het ouderenwerk en Seniorweb. Sinds het vertrek van De Vleet had De Nijenburcht in Rijswijk geen huurder meer. De Nijenburcht kan alleen een succes worden, als ook de inwoners van Giessen-Rijswijk zich verantwoordelijk voelen voor de ruimte, laat de gemeente Woudrichem weten. Daarom wordt er een plan gemaakt waarin inwoners en lokale organisaties bijdragen aan het in stand houden van De Nijenburcht. Trema gaat dat plan maken samen met de PCOB, Seniorweb en de dorpsraad Giessen-Rijswijk. "Alle partijen zetten er graag de schouders onder en gaan bijdragen aan het beheer van de ruimte", aldus de gemeente. Inwoners en organisaties kunnen gebruik blijven maken van de ruimte en deze huren via Trema: 0183-408444.


Weer aanhouding na mishandeling

nederhemert • In een politieonderzoek naar ernstige mishandeling in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 mei tijdens een festival in Nederhemert is vrijdagmorgen een verdachte aangehouden. Het gaat om een 22-jarige inwoner van Made. De man is ingesloten en wordt verhoord. Een 23-jarige man uit Andel raakte vorig weekend zwaargewond, mogelijk toen hij tussen een ruzie sprong. Ook raakte een 23-jarige man uit Rijswijk bij een vechtpartij gewond. Daarvoor is een Bosschenaar aangehouden.