Avond4Daagse Werkendam

werkendam • In Werkendam wordt van 11 tot en met 15 juni de Avond4Daagse gelopen. Dit jaar wordt er in Werkendam speciaal gewandeld voor KiKa. De routes zijn iedere dag verschillend: vanaf 18:00 uur kan gestart worden voor de 10 kilometer; vanaf 18:15 uur kan gestart worden voor de 5 kilometer en vanaf 18:30 uur kan gestart worden voor de 3 kilometer. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag start en eindigt de vierdaagse bij de kantine van Kozakken Boys. Op woensdag is de start en finish bij Goezate.

q www.a4dwerkendam.nl/inschrijven


Koffietijd in de Dussenaar

dussen • Iedere woensdag is er in de Dussenaar in Dussen tijd voor 'Koffietijd'. Kom gezellig kletsen en eventueel een spelletje spelen in de Dussenaar. Een aantal vrijwilligers zal aanwezig zijn om koffie of thee te schenken, en daarbij natuurlijk iets lekkers. Ontmoet elkaar en ben gezellig even samen. 'Koffietijd' is op woensdagochtenden van 10:00 uur tot 11:30 uur, voor iedereen, ook in de zomer.


Collecteren om insecten te redden

sleeuwijk • Duizenden vrijwilligers van Natuurmonumenten zullen van maandag 11 tot en met zaterdag 16 juni collecteren in het hele land. De collecte staat dit jaar in het teken van insecten. Het aantal insecten neemt drastisch af en dat is zorgwekkend omdat insecten cruciaal zijn in haast ieder ecosysteem. "Ik organiseer de collecte in Sleeuwijk omdat ik het belangrijk vind dat de natuur gezond en divers blijft in ons land", zegt wijkcoördinator Henk van den Helm. Voor de collecte zijn nog collectanten nodig. Meer informatie: 0183-301509.